Bahçeli'den 'OHAL' iddialarına tepki

Devlet Bahçeli, “Ekonomideki doğru politika tercihlerini çarptırarak OHAL’den söz etmek şuursuzluktur, gafilliktir. Dengeye gelen, toparlanan ve yükselen ekonomimizde olağanüstü bir şey yoktur.” dedi.

SİYASET 15.12.2021, 18:36
Bahçeli'den 'OHAL' iddialarına tepki

MHP lideri Bahçeli yazılı açıklamada bulundu.

"Adayı dış güçler belirleyecektir"

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık açıklamasını yorumlayan Bahçeli, “Ne yazık ki Türkiye gündemi uzun zamandır zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayına ilişkin olarak meşgul ediliyor. Öne çıkarılmaya çalışılan sipariş isimler etrafında yoğunluk verilen adaylık karmaşasının aslında taktik bir kurnazlık olduğu da gözlerden kaçmamaktadır. Buna karşın cumhurbaşkanı adayını belirleyenler genel başkanlar değildir. Bu ittifaktaki partilerin sırtını verdikleri efendileri bir adayı işaret edecektir. CHP liderinin çabaları boşadır." sözlerini sarf etti. 

Yeni sistemde başbakanlık makamının olmadığını söyleyen MHP lideri, “Kılıçdaroğlu muhatabıyla alay ediyor ve dipsiz uçuruma itiyor. İBB'de çalışan teröristlere ilişkin olarak İYİ Parti liderinin sessizliği de ayrı bir rezalet. Bu iki parti sürekli olarak büyükelçilerle görüşüyor. Tüm bunlar dış desteğin tescilidir." şeklinde konuştu. 

"Bedeli çok ağır olacaktır"

İşgal girişimleriyle gerçekleştirilemeyen sürecin ekonomik saldırılarla yapılmak istendiğini kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu:

“Ülkemizin siyasi ve ekonomik çöküş senaryosundan bahsedenlerin, erken seçim açıklamalarının gerekçelerini ikmal ve imal etmeyi hedefleyen dış ve iç çıkar gruplarının milletimize karşı bir cephe açtıkları herkesin malumudur. Türk milletinin bu oyunlara düşmeyeceği açıktır. Yönetilemeyen bir ülke algısı yaratılmasının köşe taşlarını döşemek amacıyla nifak nöbetine girenler, ABD lobisinin verdiği ivmeyle amaçlanan iktidar değişiminin bir an önce sağlanacağına inanmaktadır. Bu çok vahim bir kumardır ve bedeli de çok ağır olacaktır."

"OHAL'den bahsedilemez"

MHP lideri, "Ekonomideki doğru politika tercihlerini çarptırarak OHAL’den söz etmek şuursuzluktur, gafilliktir. Dengeye gelen, toparlanan ve yükselen ekonomimizde olağanüstü bir şey yoktur.” dedi.

Yorumlar (0)