Bahçeli'den "Memleket Masası" yorumu: "İhanet ve işgal emeli..."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Memleket Masası" çağrısına ilişkin, "Hiç kimse sipariş masa kurup ihanet ve işgal emellerini aklama ve temize çıkarma ayıbına ümit bağlamamalıdır." açıklamasını yaptı. 

SİYASET 18.05.2020, 12:32 18.05.2020, 12:43
Bahçeli'den "Memleket Masası" yorumu: "İhanet ve işgal emeli..."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Memleket Masası" çağrısına ilişkin, "Türkiye üzerinde kirli oyun kurup işbirlikçi figüranları sahneye süren, kindar ve kifayetsiz muhterislerle senaryo hazırlayıp her fırsatta servis eden iç ve dış mahfillere en uyarıcı cevap 19 Mayıs 1919’un zamanlar üstü mesajında saklıdır. Hiç kimse sipariş masa kurup ihanet ve işgal emellerini aklama ve temize çıkarma ayıbına ümit bağlamamalıdır." açıklamasını yaptı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Memleket Masası" çağrısına ilişkin açıklamada bulundu. 

MHP lideri, bugün yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye üzerinde kirli oyun kurup işbirlikçi figüranları sahneye süren, kindar ve kifayetsiz muhterislerle senaryo hazırlayıp her fırsatta servis eden iç ve dış mahfillere en uyarıcı cevap 19 Mayıs 1919’un zamanlar üstü mesajında saklıdır. Hiç kimse sipariş masa kurup ihanet ve işgal emellerini aklama ve temize çıkarma ayıbına ümit bağlamamalıdır. Memleketi kırık dökük masalara sığdırmaya çalışanların acıklı sonlarından ibret almak isteyenler Mondros’tan Sevr’e kadar uzanan ihanet ve istila sürecinin nasıl yerle yeksan edildiğini unutmamaları ikazen tavsiyemizdir."

Akşener ne demişti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından herkesin ve özellikle de siyaset kurumunun tedbir alması gereken bir sürece girileceğini belirterek, "Bir masa etrafında toplanmamız lazım. Bu ülkenin vatandaşları olarak, bu ülkede uzun yıllar hizmet etmiş insanlar olarak ortak aklı işletmemiz lazım. Bu masanın adını da 'Memleket Masası' diyorum ben. Memleket masasının etrafında toplanmamız lazım. Bu sıkıntılı ekonomiden daha sonraki fasılda nasıl çıkacağımızı konuşmamız lazım." demişti. 

Akşener, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ardından gıda güvenliği, gıda erişimi ve tarımsal üretimin öneminin artacağını ve teknolojik gelişmelerin ön planda yer alacağını kaydederek, "Memleket Masası"nın hem içeride hem dışarıda herkese karşı kritik bir avantaj sağlayacağını belirtti.

Yorumlar (0)