Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na Uludere tepkisi: Yaş tahtaya bastı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Uludere ziyareti hakkında sert açıklamalar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'de Roboski diye bir yer yoktur. Yaş tahtaya basan Kılıçdaroğlu'nun bu duruma yaklaşımı izansızdır." ifadelerini kullandı.

SİYASET 08.08.2022, 12:26 Hakan Öksüz
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na Uludere tepkisi: Yaş tahtaya bastı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2011 yılında Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşamını yitiren 34 kişinin ailesini ziyaret etmek için önceki günlerde Ortasu köyüne gitti. Terör örgütü üyesi zannedilen ve F-16'larla vurulan kişiler için adaletin sağlanması gerektiğini kaydeden CHP lideri, "Bu olayın aydınlığa kavuşturulması için çalışacağım. Acıların dindirilmesi gerekiyor. Ölenleri geri getiremeyiz ancak adalet sağlayabiliriz." dedi.

"Art niyetli, kalpsiz ve izansız"

Kılıçdaroğlu'nun Uludere ziyareti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepkisini çekti. Kılıçdaroğlu'nun, Kürt kökenli vatandaşların duygularını istismar ettiğini kaydeden Bahçeli, "Bunu siyaset zannediyor. Helalleşmeden bahsederek Kürt kökenli vatandaşların hissiyatlarını yaralamaktadır. Bu art niyetli, kalpsiz ve izansız bir yaklaşımdır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de Roboski diye bir yer yok"

"Zillet partileri, terör örgütü PKK'nın yörüngesine girdi." diyen Bahçeli, "FETÖ'yü siyaset arenasında temsil etmeye gönüllü davranıyorlar. Türkiye'de Roboski diye bir yerleşim ismi yoktur. CHP lideri Kılıçdaroğlu, PKK'nın üslubunü ve arzularını seslendirmektedir. Kılıçdaroğlu, yaş tahtaya basmaya devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)