Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na "terörist" cevabı!

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İdlib'den göç edeceklerin terörist olduğu yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Teröristlerin kimler olduğunu tanımakta zorluk çekiyor. Türkiye'deki teröristlerle dayanışma içerisinde olanın, oradaki baskılarla Türkiye'ye göç etmek mecburiyetinde kalan çoluk çocuğu terörist ilan etmesi çok ayıp." dedi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun "Türk dış politikasını Rusya'nın tayin ettiği iddiasını" da eleştirdi.

SİYASET 18.01.2020, 15:55
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na "terörist" cevabı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 15. dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması dolayısıyla partide düzenlenen sertifika törenine katıldı.

Burada, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran MHP Lideri Devlet Bahçeli, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in ölümüyle ilgili olarak şunları söyledi:

"57. Hükümet'in başbakanı, ondan önceki dönemlerde de önemli bakanlar kurulu üyesi ve siyasi parti genel başkanlığı yapmış sayın merhum Bülent Ecevit'in muhterem eşi dün akşam Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Kendileri Ecevit'in yanından hiç ayrılmamıştır. En kritik dönemlerde Demokratik Sol Parti'yi kurarak, fikri çizgiyi devam ettirme kararlılığını ortaya koymuştur. Türk siyasi hayatına da önemli katkıları bulunmuştur. Allah rahmet eylesin diyorum."

"Çok ayıp"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriye'nin İdlib kentinden göç edeceklerin terörist olduğu yönündeki açıklamasına da tepki göstererek, "Teröristlerin kimler olduğunu tanımakta zorluk çekiyor. Türkiye'deki teröristlerle dayanışma içerisinde olanın, oradaki baskılarla Türkiye'ye göç etmek mecburiyetinde kalan çoluk çocuğu terörist ilan etmesi çok ayıp" eleştirisini getirdi.

CHP'liler hakkında suç duyurusu

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunacağınızı söylemiştiniz, hazırladığınız dosyanın içerisinde neler var?" sorusuna, "Sabaha kadar vaktin varsa dosyayı burada anlatayım size. Ama çok önemli şeyler olduğunu söylemek istiyorum." karşılığını verdi.

FETÖ'nün siyasi ayağı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) siyasi ayağının nasıl ortaya çıkarılacağı yönündeki soru üzerine de Devlet Bahçeli, "Yurtta Sulh Konseyi'ni incelerseniz, onun askeri kanadının dışındaki sivil unsurların kimler olduğunu merak ediyorsanız, siyasi ayağı da bulmuş olursunuz." şeklinde konuştu.

"Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınıyorum"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Suriye'nin İdlib şehrinden göç edeceklerin terörist olduğu yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"Teröristlerin kimler olduğunu tanımakta zorluk çekiyor. Türkiye'deki teröristlerle dayanışma içerisinde olanın, oradaki baskılarla Türkiye'ye göç etmek mecburiyetinde kalan çoluk çocuğu terörist ilan etmesi çok ayıp bir şeydir, değerlendirmedir. Kınıyorum kendisini."

Türkiye'nin otomobili

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) heyetinin kendisini ziyareti ve Türkiye'nin millî aracından sipariş verip vermediği yönündeki soruya ise Devlet Bahçeli, "Biz eskiden beri bu yeni üretilmiş olan araçların 'deste başı' diye tabir edilen unsurundan bir tanesini almak isterdik." cevabını verdi.

MHP Lideri Bahçeli, ceza infaz yasası ile ilgili soru üzerine ise, "Son tasarıyı henüz daha bilemiyoruz. Ama bizim hazırladığımız tasarı, Cumhurbaşkanımızın değerlendirmelerini dikkate alarak beklemeye almıştık, hala beklemede." dedi.

Türkiye'nin dış politikasını Rusya mı tayin ediyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin dış politikasını Rusya'nın tayin ettiği açıklamasının anımsatılması üzerine Devlet Bahçeli şunları söyledi:

"Rusya tayin etmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yetkilileri, kurumları tayin ediyor. Orada bir yanılgı var, neyi kast ediyor onu bilemiyorum. İyi ki Amerika tayin etmiyor."

Yorumlar (0)