Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na "Biden" tepkisi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Joe Biden'ı apar topar ilk tebrik eden siyasetçi olmasının "alın beni kullanın" mesajı taşıdığını, Kılıçdaroğlu'nun kökünden kopmuş, kimliksiz bir siyasetçi olduğunu söyledi.

SİYASET 11.11.2020, 13:03
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na "Biden" tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, Joe Biden'a henüz hiçbir tebrik yapılmamışken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun apar topar ilk tebrik eden siyasetçi olmasını sert dille eleştirdi.

"Dünya üzerinde kaç muhalefet parti başkanının alelacele Joe Biden'ı tebrik ettiğini" soran MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nun meşruiyetini yabancı ülkelerde arayan, "Alın beni kullanın" mesajı veren, kökünden tamamen kopmuş, kimliğini tamamen yitirmiş bir siyasetçi olduğunu söyledi.

MHP olarak Amerika Birleşik Devletleri'nden beklentilerinin Türkiye'yi küçük görme ve küçümseme gibi bir yanlışın içine düşmemesi olduğunu belirten MHP Lideri Bahçeli, şayet ABD ve Türkiye dost ise Amerika'nın da ona göre davranması gerektiğini, iki ülke müttefik ise Amerika'nın bunun gereğini yapması gerektiğini ifade ederek, yok eğer iki ülke ismi konulmamış, ilan edilmemiş düşman kamplara ayrılmışsa bunu da Türkiye'nin bilmesinin hakkı olduğunu dile getirdi. 

MHP Lideri Bahçeli, "Kaldı ki, biz ne Joe Biden şakşakçısıyız ne Donad Trump sevdalısıyız, ne filin hortumuna sarılıyoruz ne de eşeğe binmek için sıraya girdik. Hamdolsun bizler Türk oğlu Türkler olarak cihanı kavrıyoruz." diye konuştu.

CHP ve HDP'nin Joe Biden sevinci

Joe Biden'ın başkanlık yarışı sırasında bir televizyon programında bahsettiği "Erdoğan'dan kurtulma" formülünde "daha önce yaptığım gibi" diyerek İstanbul'da AK Parti'ye kaybettirildiğini, Erdoğan'dan tamamen kurtulmak için de ABD'nin Türkiye'deki muhalefeti desteklemesi gerektiğini söylemişti.

İstanbul seçimlerinde CHP ve İYİ Parti ittifak yapmış, ittifaka HDP de isimsiz olarak destek vermişti. Joe Biden Türkiye'deki Kürtlerin de desteklenmesi gerektiğini söyleyerek başkan seçilmesi durumunda HDP ve PKK'ya yaklaşımı ile ilgili de ipucu vermişti. Joe Biden, İstanbul seçimlerine işaret ederek, "Daha önce de yaptığım gibi, Erdoğan'ı hâlâ yenebilecek Türk liderliği unsurlarından daha fazla verim alıp desteklemeliyiz." ifadelerini kullanmıştı.

CHP, İYİ Parti ve HDP'den Joe Biden'ın bu ifadelerine değil, ifadelerin servis edilmesine tepki gelmişti. "Aylar önceki açıklamaları" denilen bölüm ise daha önce yayınlanmamış ve basına ilk kez sızdırılmıştı.

Yorumlar (0)