Bahçeli'den Kabe fotoğrafına sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi'nde yere Kabe fotoğrafı serilmesine sert tepki göstererek, "1979’da Kabe’yi işgal eden teröristlerden hiç mi hiç farkı yok" dedi.

SİYASET 01.02.2021, 17:35 02.02.2021, 13:11 Hanife
Bahçeli'den Kabe fotoğrafına sert tepki

MHP lideri Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden protestolarda yere Kabe fotoğrafı serilmesine sert sözlerle eleştirdi.

Bahçeli, Twitter hesabından yaptı paylaşımda, millete ve maneviyata sövenleri birlik olup övenlerin, emel birlikteliğine heves edenlerin  ‘aydın’ değil bir ‘asalak’ olduğunu belirterek, Merhum Cemil Meriç’in “Bizim aydınımız din düşmanı değil, İslam düşmanıdır.” sözlerini hatırlattı ve bu tespitin acıklıda olsa çok doğru bir tespit olduğunu söyledi.



Geçtiğimiz Cuma günü protestolardaki Kabe olayına dikkat çeken Bahçeli,  “Kâbe resmi üzerine şahmeran temalı figür ve LGBT-İ temalı paçavra asılması aydınım diyen hiç kimseyi de rahatsız etmemiştir. Bu alçak olayın faillerinin ne öğrencilikle, ne eğitimle, ne ilim ve irfan gayesiyle hiçbir bağı ve bağlantıları yoktur.” İfadelerine yer verdi.

Kabe’yi aşağılayanları Yezid askerlerin benzeten Bahçeli, “Bu mabedimizi asırlar evvel mancınıklarla vurup yıkan Yezid’in askerlerinden, Ebabil kuşlarınca kafalarına taş yağdırılan Yemen Valisi Ebrehe ve askerlerinin durumundan, hatta 20 Kasım 1979’da Kabe’yi işgal eden teröristlerden hiç mi hiç farkı yoktur." sözleriyle sert bir şekilde eleştirerek tavrını ortaya koydu.

Yorumlar (0)