Bahçeli'den idam cezasına yeşil ışık!

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, orman yangınlarına ilişkin yaptığı değerlendirmeler sırasında idam cezasını içeren kanun teklifine de yeşil ışık yakarak, "İdam cezasını içeren bir kanun teklifi önümüze gelirse destekleriz. Bunu açık bir şekilde ifade ediyorum" dedi.

SİYASET 28.06.2022, 11:57 28.06.2022, 14:50
Bahçeli'den idam cezasına yeşil ışık!

Grup toplantısındaki açıklamalarına, hayatını kaybeden Yeşilçam’ın usta ismi Cüneyt Arkın’ı rahmetle anarak başlayan Bahçeli, “Cüneyt Arkın’dan gelen acı haber sonrası büyük üzüntü yaşadım. Yeşilçam’a yeni bir yorum kazandıran, çizgisini asla bozmayan, duruşu ve karakteri ile takdir toplayan Cüneyt Arkın asla unutulmayacaktır. Yüce Allah’tan kendisine rahmet diliyorum. Ailesine, sinema camiasına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu. 

“Zorlukları mazeret üreterek aşamayız”

Türk milleti için dur durak bilmeden çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Bahçeli, “Biz hiçbir zaman yerimizde saymadık, hep ileriye yürüdük. Bundan sonra da öyle olacak. Önümüzde duran okyanusu sadece izleyerek karşıya varamayız. Zorlukları mazeret üreterek aşamayız. Hamle üstünlüğümüzü her zaman korumamız gerekiyor. Asla umutsuzluğa kapılmayacağız. İşleyen demir pas tutmaz, emek yoksa yemek de olmaz” ifadelerini kullandı. 

“18 Şubat’tan bu yana 589 ilçemizi ziyaret ettik”

MHP olarak 2023 seçimlerine hazırlanmaya devam ettiklerini vurgulayan Bahçeli, “MHP, 2023 seçimlerinin temel taşlarını adım adım döşemektedir. Bugünün işini hiçbir zaman yarına bırakmadık. Üretmeye devam ediyoruz. Gece gündüz demeden milletimiz için çalışıyoruz. 18 Şubat tarihinden bugüne kadar baktığımızda, tam 589 ilçemizde vatandaşlarımızla buluştuk. Halkımızı asla yalnız bırakmadık” dedi. 

Bahçeli’den ’18 Haziran 2023’ mesajı

Yaklaşan seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerine devam eden Bahçeli, 18 Haziran 2023 tarihine ayrı bir parantez açarak, “Her farenin doğurduğu musibeti bertaraf edeceğiz. Ambarımızı doldurmaktan asla geri durmayacağız. Cumhur İttifakı’nın geleceği parlaktır, zillet ittifakının ise bir geleceği yoktur. Cumhur İttifakı’nın iktidar yürüyüşü asla engellenemeyecektir. Zillet ittifakı mensupları kendini avutmasın, nal toplayacakları günler çok uzakta değildir. Eğer seçim 18 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olursa, önümüzde 356 günlük bir süreç var demektir. Önceki seçimin üzerinden geçen 4 senede kimin Türkiye karşıtı kimin de vatan sevdalısı olduğu netleşmiştir. Yenilen pehlivan güreşe doymaz ama biz zillet ittifakını doyuracağız. Sayın Erdoğan’ın adaylığı meşrudur, anayasaldır. Önümüzde sene inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilecektir” ifadelerini kullandı. 

Temel Karamollaoğlu’na tepki

Açıklamalarında Temel Karamollaoğlu’nun sözlerine de tepki gösteren Bahçeli, “Saadet Partisi Genel Başkanı bir açıklama yapmış. ‘Yüzde 100 diyemem ama yüzde 99,99 seçimleri kazanırız’ şeklinde konuşmuş. Şu ucube ve temelsiz kehanete diyecek söz var mı? Güler misiniz, ağlar mısınız? Sayın Karamollaoğlu’na içinde yaşadığı hayal dünyasında başarılar diliyorum. Bir nereye gittiğimizi, nereye doğru yürüdüğümüzü gayet iyi biliyoruz. Biz zilletin içinde kaybolanlarla değil, Türkiye’ye hizmet aşkıyla yanıp tutuşanlarla aynı yolu yürüyoruz” şeklinde konuştu. 

“Sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”

Karadeniz’de sel felaketi ile yüzleşen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bahçeli, “İklim değişikliği başta olmak üzere doğaya verilen zararlar, hayatın olağan akışını olumsuz yönde etkimeye devam etmektedir. Karadeniz bölgemizde önceki gün ortaya çıkan görüntüler hepimizi çok üzmüştür. İlgili birimlerimiz tarafından da defalarca kez uyarı mesajı yayımlandığı gibi, bölgede köprüler yıkılmış, dereler taşmıştır. Sel felaketinin hissedildiği bölgelerde yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ortaya çıkan zararın en kısa sürede karşılanacağını umuyorum” dedi. 

“Ormanı hedef almak, vatanı hedef almak demektir”

Muğla’da yaşanan orman yangınlarına ilişkin de konuşan Bahçeli, “Ormanlarımız bizim nefesimizdir, milli servetimizdir. Bu değerimizi muhafaza etmek, her vatandaşımızın büyük bir sorumluluğudur. Ormanlar bizim oksijen kaynağımız hem de gücümüzdür. Ne yazık ülkemizde ormana bile tahammül edemeyenler, yeşil alanlarımızı yakmaktadır. Ormanlar, Anadolu’nun akciğeridir, milyonlarca canlının evidir. Ormanı hedef almak, vatanı hedef almak demektir. Cinayetle, ihanetle açıklanamayacak kadar büyük bir kötülük ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

“Hainler, yeşil alanlarımızı yakarak ihanetlerini kusmuşlardır”

Marmaris’te yaklaşık olarak 4 bin 500 hektarlık bir alanın zarar gördüğü hatırlatan Bahçeli, “Hepimizin içi yandı. Ormana, yeşile, canlılara, ülkemizin doğal varlığına affedilemez bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıya karşı en ağır cezaların uygulanması, halkımızın beklentisidir. Ormanlarımızı hedef alanların, yaşam ışığını karartmak boynumuzun borcudur. Her morali bozulan bir yerleri ateşe verirse biz nasıl ormanlarımızı koruyacağız? Hainler, yeşil alanlarımızı yakarak ihanetlerini kusmuşlardır. Ormanlarımız yansa da daha dikilecek çok fidanımız bulunmaktadır. O bölgeleri tekrar yeşillendirmek hepimizin görevidir” şeklinde konuştu. 

“İdam cezasını içeren kanun teklifini destekleriz”

Orman yangınlarına ilişkin yaptığı açıklamalar kapsamında, idam cezasını içeren bir kanun teklifinin önlerine gelmesi halinde destek olacaklarını dile getiren Bahçeli, “Ormanlık alanlarımızı yakmak amacıyla işlenen suçların af kapsamında yer alamayacağı çok açık bir şekilde ortadadır. İdam cezası tartışmalarını faydalı buluyoruz. İdam cezasını içeren bir kanun teklifi önümüze gelirse destekleriz. Bunu açık bir şekilde ifade ediyorum. İdam cezaları; terör, tecavüz ve kadın cinayetlerini kapsamalıdır. Bu konuda hangi adım atılması gerekiyorsa, onu yapmaya hazırız” dedi. 

Yorumlar (0)