Bahçeli'den HDP il binası saldırısına ilişkin açıklama

Bahçeli, HDP İzmir İl Başkanlığı binasına O.G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda Deniz Poyraz'ın hayatını kaybetmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

SİYASET 17.06.2021, 21:03 19.06.2021, 00:43
Bahçeli'den HDP il binası saldırısına ilişkin açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP İzmir İl Başkanlığı binasına O.G. adlı şahıs tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda Deniz Poyraz'ın hayatını kaybetmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

"Kürt kardeşlerim bu tuzağa düşmeyecektir"

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Bahçeli, "HDP binasına saldırı emrini verenler, kapalı devre çalışma içinde olanlar, alacakaranlık ortamdan yararlananlar, el ovuşturanlar, eylemin rotasını hazırlayanlar, körüklenen toplumsal gerginliği kırılma noktasına dek bükmeyi hedefleyenler tespit ve teşhir edilmeli, cezalandırılmalıdır. İnanıyorum ki Kürt kökenli kardeşlerim kurulan tuzağa ve oynanan oyuna düşmeyeceklerdir." dedi.

"Önü ve arkası aydınlatılmalıdır"

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Toplumsal iç barış ve huzur ortamımızı sabote etmek isteyen karanlık emeller bu kez İzmir’de sahne almıştır. Ülkemizin karışmasını; ideolojik, siyasi ve etnik fay hatlarının kırılarak fitne depremlerinin oluşmasını amaçlayan iç ve dış provokasyonlar devreye girmiştir.

Suçluların iğrenç eliyle, sokakların kötü izbeliğinde husumet ve ihanet arayışına çıkan mihraklar bugün İzmir’de ateşle oynamaya çalışmışlardır. Bu hali ile HDP’nin İzmir il binasına hedef alan saldırı kanlı bir prova, toplumun sinir uçlarını test eden kalleş bir girişimdir.

Bu vahim olay mutlaka deşifre edilmeli, önü ve arkasındaki karanlık aydınlatılmalıdır. HDP’li yöneticilerin sahip oldukları bilgi, belge ve bulguları ivedilikle adli ve emniyet birimlerine ulaştırmaları elzemdir.

"CHP'li ve HDP'li yöneticiler ne biliyorsa anlatmalıdır"

Saldırı yapıldıktan hemen sonra, elindeki silahı ve bozkurt işareti ile fotoğrafları servis edilen saldırganın kararlılıkla üzerine gidilmeli, bağ ve bağlantıları, ilişki ve irtibatları hız kesmeden araştırılmalı ve açığa çıkarılmalıdır.

Bundan sonraki kovuşturma ve soruşturma adımlarının her aşamasına özel müsaade alarak katılmalarını beklediğimiz CHP'li ve HDP’li yöneticiler, hususu istismar eden basın mensupları ne biliyorlarsa anlatmalı ve gerçeğin ortaya çıkışına sonuna dek hizmet sunmalıdır.

"Bozkurt işareti yaptığı resimler hemen servis edildi"

Plansız veyahut planlı bir senaryonun kapsamında bozkurt işareti yaparak sosyal medya platformlarında yayımlayan bir cani üzerinden partimizi suçlamaya, yargısız infaz bulunmaya hiç kimsenin harcı olmadığı gibi haddi de yoktur.

Katilin daha evvelden çektirdiği görsellerin bir anda nasıl tedavüle sokulduğu, bunda kimlerin öncü olduğu, meselenin hangi odaklar üzerinden Türk-Kürt uyuşmazlığına taşınmak istendiği adaletin başlıca hususu olmalıdır.

İnanıyorum ki Kürt kökenli kardeşlerim kurulan tuzağa ve oynanan oyuna düşmeyeceklerdir.

MHP’yi sokağa çıkarmaya çalışanlar, kavgayla ve kaosla muhatap olmasına çabalayanlar asla başarılı olamayacak Türkiye düşmanlarıdır. Bozkurt işareti yapan ellerin temiz, kalplerin de millet ve vatan aşkıyla çarpması siyasi ve fikri namusumuzun bir gereğidir.

"Partimiz yeminlidir"

Bugünkü hassas ortamda her bireyin düşünceli ve duyarlı hareket etmesi özellikle dileğimdir. Sağlık personeliyken istifa ederek ayrılmış kirli şahsı gerekçe gösterip Ülkücü Hareket’i itham etmek kardeşlik ve milli birliğe tehlikeli bir şekilde tahammül edememektir.

Partimizin şerefli mücadelesi; demokrasi, siyasi ve hukuk ilkeleriyle sınırlıdır. Bunun haricinde hiçbir zemin, alan ve sahada davamızın ve dava arkadaşlarımızın anılması, yer alması, herhangi bir çatışmanın faili olması ihtimal dahilinde değildir.

HDP binasına saldırı emrini verenler, kapalı devre çalışma içinde olanlar, alacakaranlık ortamdan yararlananlar, el ovuşturanlar, eylemin rotasını hazırlayanlar, körüklenen toplumsal gerginliği kırılma noktasına dek bükmeyi hedefleyenler tespit ve teşhir edilmeli, cezalandırılmalıdır.

Ülkemiz sokakta bulunmamıştır, sokak aralarında cirit atan hain ve casuslara teslim edilmeyecektir. Partimiz buna yeminlidir."

Yorumlar (0)