Bahçeli'den 'güvenli bölge' açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölgenin, PKK/YPG'nin güvenliğini değil Türkiye'nin güvenliğini muhafaza etmesi gerektiğini söyledi.

SİYASET 08.08.2019, 15:47 08.08.2019, 15:52
Bahçeli'den 'güvenli bölge' açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın mensupları ile bir araya geldi. 

MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Keşmir yarası bir kez daha kanamıştır"

MHP lideri Bahçeli, Cammu Keşmir eyaletinin özel statüsünün kaldırılmasının ardından Hindistan ile Pakistan arasında yaşanan krize ilişkin değerlendirmede bulundu. Bahçeli, "Keşmir üzerine kumar oynayanların niyetleri aşikardır. Keşmir yarası bir kez daha kanamıştır. Pakistan ile Hindistan 3 defa savaşmalarına rağmen sonuç alamamışlardır. Bu kez 4. kez karşı karşıya gelmişlerdir. Keşmir'de oyun kuranlar Kerkük'te kıyım Kıbrıs'ta yıkım peşindedir." ifadelerini kullandı.

"Güvenli bölgenin birinci derece sorumlusu Türkiye'dir"

Bahçeli, Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde oluşturulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin, "Güvenli bölge, PKK-YPG'nin güvenliğini değil Türkiye'nin güvenliğini muhafaza etmelidir. ABD, müttefiklik ahlakıyla çelişmemelidir. ABD, Türkiye'yi anlamalı, sevmiyorsa da saygı duymalıdır. YPG'ye silah ve cephane sevkiyatından vazgeçmeli, yanlıştan dönmelidir." dedi 

30-35 kilometre derinlikte kurulacak bir güvenli bölgenin, yalnızca Türkiye'yi değil bölgeyi de güvenceye kavuşturacağına dikkat çeken Bahçeli, "ABD'nin ağzına bakamayız millet ne der ona bakarız. Müzakerelerin uzaması terör örgütüne zaman kazandırdı. Güvenli bölgenin birinci derece sorumlusu Türkiye'dir." diye konuştu. 

İYİ Parti'lilere çağrı

İYİ Parti'lilere yönelik çağrısını hatırlatan Bahçeli, "MHP'den koparak İYİ Parti'ye katılan kardeşlerimi kucaklaşmaya davet etmiştim. Bu davetim geniş yankı uyandırdı. İYİ Parti'de milliyetçi ve ülkücünün yeri yoktur. İYİ Parti hastalıklı bir siyasi bünyedir. Türk ve Türkiye sevdası olanların fitne fesatla yolu kesişemez. İYİ Parti zaman kaybıdır, arızalıdır, sakıncalıdır. Kandil ve Pensilvanya'nın ileri karakoludur. Ülkücüye haydut demek şerefsizliktir. Ülkücü kardeşlerimi aramıza bir kez daha çağırıyorum. İYi Parti'ye hayır." dedi. 

Yorumlar (0)