Bahçeli'den çok sert 'laiklik' çıkışı

Bahçeli, "Bilinmelidir ki ne cumhuriyetin laiklik sütununu kırdırırız ne de dinimize laf söyletiriz. Art niyet sahipleri sabırları sınayıp sınır ihlali yaparak vatandaşlarımızın sinir uçlarıyla oynamaya kalkışmamalıdır." dedi.

SİYASET 14.09.2021, 18:12
Bahçeli'den çok sert 'laiklik' çıkışı

Bahçeli, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, ülkemizin on yıllar boyunca 'kısır ve sığ' tartışmalarla meşgul edildiğini, enerjisini ve gücünü devamlı olarak içe dönük konu başlıklarında harcadığını kaydetti.

"Bu bedeli vahim olur"

Manevi ve milli değerler eksenine tutunan sert kutuplaşmaların, dönem dönem tehlikeli boyutlara ulaşarak, milli dayanışma ve birlik ruhuna zarar verdiğini söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Son dönemlerde televizyon ekranlarında ve gazetelerde baş gösteren kaygı verici kamplaşmanın devamı, hatta genişlemesi durumunda manevi ve milli hayatımız bir plan dahilinde yürütülen taciz ve tahrik kampanyalarının girdabına kapılacak, bunun bedeli de çok vahim olacaktır.

"Bu karanlık tünelden çıkmalıyız"

Bugünkü nazik ve hassas dönemde, Diyanet İşleri Başkanlığımızı ve laikliği eş zamanlı olarak sıcak tartışmaların içine sürüklemeye çalışmak Türkiye'nin aleyhine yıkım senaryosu hazırlayan, kulis yapan zalim mihrakların eline koz vermektir. Ülkemiz bu karanlık tünelden hızla çıkmalıdır.

"Ateşle oynuyorlar"

Türkiye on yıllar boyunca kısır sığ ve kısır tartışmalarla meşgul edilmiş, enerjisi ve gücü devamlı olarak içe dönük konu başlıklarında harcanmıştır. Manevi ve milli değerler eksenine tutunan sert kutuplaşmalar dönem dönem tehlikeli boyutlara ulaşarak milli dayanışma ve birlik ruhuna zarar vermiştir. Bu sırada birbirimize çatık kaşla bakıyorken, dışımızdaki birilerine, hadiselerin bilenmiş akışına mukabele ve müdahalede ne yazık ki geç kalınmıştır. Köprülerin altından sular hızlı bir şekilde akıyorken, hala köprü üzerinde cepheleşme hastalığına maruz kalmak eser verici ve talihsiz gelişmelere davetiye çıkarmıştır. Mezhep, inanç, dil, etnik aidiyet ve köken gerilimlerini bilinçli olarak kamçılayan, nihayetinde insanlarımızın muhabbet ve gönül bağlarını koparmak için gerginlikleri körükleyen fırsat düşkünleri işin özünde ateşle oynamışlardır."

Yorumlar (0)