Bahçeli'den CHP'ye, 'Kur'an kursu' tepkisi: Yanlarına bırakmayız

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SİYASET 04.01.2022, 11:04 04.01.2022, 17:45
Bahçeli'den CHP'ye, 'Kur'an kursu' tepkisi: Yanlarına bırakmayız

MHP lideri Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

2022 yılı beklentileri

2022 için iyi dileklerle sözlerine başlayan Devlet Bahçeli, "2021’yi geride bırakarak yeni bir yıla yeni girmiş bulunuyoruz. Bütün insanlığın yeni senesini kutluyor, bereketli, güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum" sözlerini kullandı. Bahçeli, "Yaşadığımız anların bizlere verdiği derslerle kimin düşman kimin dost olduğunu tefrik edebilmeliyiz. Sevdamız abidevi, sorumluluklarımız ağırdır. 2021’yı yorumlayarak, gelecek dönemdeki beklentilerimizi dile taşımak en önemli amacımız" açıklamasını yaptı. 

MHP lideri Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"2021, Kovid-19 pandemisinin gölgesinde geçmiştir. Ne yazık ki salgın, bütün dünyayı etkilemektedir. Can kaybı 5,5 milyona dayanmıştır. Siyasetten diplomasiye, ticaretten ekonomiye, yaşamın her alanında virüsün bıraktığı tahribat hakimdir. Vaka sayılarının ülkemizde artış trendinde olması dikkatli olunması gereken bir konudur. Hiçbir şey yokmuş gibi devam etmek oldukça mahsurludur. 2022’de, Kovid-19'un mağlup edilmesi, tüm vatandaşlarımızın mücadeleyi desteklemesine bağlıdır. Sağlık personelimiz fedakarca çalışmaktadır. Onların maaşlarındaki iyileştirmeyi de düzenlememiz şarttır. 2022’nin bir yandan Kovid-19 illetinden kurtulmak adına umut verici olması, yeni dünyaya hazırlık dönemi şeklinde geçmesi dileğimdir. Türkiye zayıf düşmeyecek, zaafa uğramayacaktır. Virüs, insan iradesinden üstün değildir. Bu virüsün kökünü kazıyacağız ve en yakın zamanda selamete kavuşacağız."

“CHP, mağlup olmaya mahkumdur”

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Kur’an kursu tartışmalarına değinen Bahçeli, "CHP'li bir grup başkanvekili, Kuran kurslarına ‘ortaçağ zihniyeti’ sözleriyle adeta din dışı bir bühtanda bulunmuştur. İman, Allah’ın ikramıdır, nasip işidir. İnanıp inanmamak insanların bileceği bir şeydir. Kitabımıza ortaçağ zihniyeti etiketi vuranların yanına bırakmayız, dinimize laf söyletmeyiz. Bu edepsiz ve saygısız sözler sebebiyle CHP Genel Başkanı'nın özür dilemesi gerekir. Allah, ülkemizi ve milletimizi bunlardan korusun diyorum. CHP, mağlup olmaya mahkumdur" sözlerini kullandı.

Göçmen sorunu

Küresel göç sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Bahçeli, "2021’de dünyada ve ülkede öne çıkan konulardan birisi de Kabil'in alınmasıyla birlikte Taliban'ın 2’nci iktidar sürecinin başlamasıdır. Afganların ibretlik görüntüleri, bir travma olarak insanların hafızalarındadır. Başta ekonomik problemler, iç karışıklık, terör, zulüm ve baskı olmak üzere yerinden ayrılmak zorunda kalan insanların, çok boyutlu bir şekilde küresel dengeleri etkilediği malumunuzdur. Göçmenlere yönelik Yunanistan'ın insanlık dışı tavırları, Avrupa Birliği’nin maliyet gözüyle bakıp ses çıkarmaması, çözülmesi gereken konulardır. 2022’de, müşterek irade ile göç ve göçmen sorunun çözüme kavuşturulması hedef olmalıdır. Güvenli bir şekilde geri dönüşlerinin yapılması zorunludur. Ülkemize sığınan suçsuz masumlar üzerinden provokasyona kalkışmak Türkiye düşmanlarının sipariş ettiği örtülü bir operasyondur. Partimizin sembollerini kullanarak çeteleşmeye, sokak eylemlerine yeltenenlerin enselerinde nefesimiz bulunacaktır."

Ukrayna-Rusya gerilimi

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Ülkeler arası 2021’deki bölgesel çatışmalar ve güç rekabetinde artış yaşanmıştır. Ukrayna-Rusya arasındaki gelişmelerin neticeleri, kısa süre içinde anlaşılacaktır. Kafkaslar'da patlak verecek olan bir savaş durumunun Karadeniz'e kıyısı olacak bütün ülkeleri sıkıntıya sokacağını dile getirmek için kahin olmaya gerek yoktur. Nükleer savaştan söz edilmesi bir diğer tehlike olarak karşımızda durmaktadır" sözlerini kullandı.

Bahçeli: “Yunanistan sabrımızı test etmemeli”

Bahçeli, "Bir diğer problem alanları da Akdeniz, Libya ve Suriye’dir. Yunanistan'ın silahlanma yarışı, Ege'de uluslararası hukuku ve Lozan'ı çiğnemesi, deniz yetki bölgelerimize musallat olması ilkel tahakküm eylemleridir. FETÖ’ye, PKK'ya kucak açan, uşak kiralık devlet sabrımızı test etmemelidir. Yunanistan, Fransa'dan almış olduğu savaş gemileri ve uçaklarına çok fazla güvenmemelidir. Kimse güç gösterisi yapmaya çalışmasın. Ege, ya huzur ve barış denizi olacaktır ya da Türkiye yeni bir zafere ulaşmayı bilecektir" sözlerini kullandı.

“HDP kapatılmalıdır”

Bahçeli, "Suriye'de sukünet ve iç huzur hakim olmadan Türkiye'nin güvenliğinden söz edilemez. Suriye adeta kangrene dönüşmüştür. Türkiye, gerek Irak'ın kuzeyinden gerek Suriye'den kaynaklı saldırıları önleme ile ilgili olağanüstü bir azim sergilemiştir. Cumhuriyetin 100'üncü yıldönümünde inanıyorum ki terörün kökü kazınacaktır. 2023 yılında gündemden terörün çıkarılmasıi için 2022 yılı bir milat olacaktır. Ya silahlarıyla gelir teslim olup hesap verirler ya da hedef olmaktan asla kurtulamazlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terörü bitirme konusunda kararlıdır. PKK'nın sureti HDP kapatılmaldıır. HDP ile ittifak yapan, gelecek hayali kuran partiler varsa onlar da suç ortağıdır." açıklamasını yaptı.


“İddialar doğruysa İBB Başkanı o makamı işgal edemez”

İBB’ye yönelik düzenlenen terör soruşturmasına desteğini yineleyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Siyasi gelecek uğruna, kahraman güvenlik personelimizin mücadele onurunu hiçe sayanlar hukukun ilgi alanındadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alınan birçok kişinin terör örgütleriyle alakalı oldukları iddiasının üzerine gidilmesi hukukun gereğidir. Bundan rahatsız olanlar, İçişleri Bakanımızı karalayanlar; Türk milletinin kripto hasımları ve Türkiye'nin karşı cephesidir. Belediyeye PKK'lıları, FETÖ'cüleri,DHPC'lileri almanın neresinde ahlak bulunmaktadır. Söz konusu iddialar araştırılmasın mı? Terör örgütleriyle alakalı olanların  İBB’ye alımıyla ilgili herkes yükümlü değil midir? Kimlerin işe alınacağını belediye başkanı sormayacak mıdır? Hiç haberi yoksa bu durum daha da tehlikelidir, o zaman katmerli suçludur. Her durumda İBB Başkanı sorumludur. Suç sabit görülmesi halinde, bir saniye dahi olsa İBB Başkanı makamını işgal edemez. Belediye başkanı ile Cumhurbaşkanımızı karşılaştırmak soysuz bir mukayesedir.”

Yorumlar (0)