Bahçeli'den CHP'ye: HDP'nin tek yumurta ikizi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Algı oyunlarıyla MHP'nin üzerine giden anket şirketlerinin yenileceğini kaydeden Bahçeli, Pençe-Kilit Hava Harekatı'nın meşru hak olduğunu belirtti. Bu harekata karşı çıkan HDP'nin, 2023 yılında bölücü siyaseti terk etmesi gerektiğinden bahseden MHP lideri, "HDP'nin tek yumurta ikizi CHP'dir." dedi. Öğretmenlerin sorunlarından da bahseden Bahçeli, "Atanmayan öğretmen kalmayacak. Bütün sözleşmeli öğretmenler, kadroya geçirilmeli." ifadelerini kullandı.

SİYASET 22.11.2022, 11:24 23.11.2022, 17:06 Hakan Öksüz
Bahçeli'den CHP'ye: HDP'nin tek yumurta ikizi!

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemin sıcak konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Pazar günü Samsun'da yaptıkları mitingin, "2023'e Doğru" ismiyle planladıkları programa göre düzenlendiğini kaydeden Bahçeli, "Nerede konuşsak, orada meydanlar doluyor. Meşaleyi 4 Eylül'de Sivas'ta yakmıştık. 2023 hedefimize doğru emin adımlarla yürüyoruz." dedi.

"Kiralık kalemler ve anket şirketleri yenilecek"

Milliyetçi Hareket Partisi olarak masalarda değil, meydanlarda olduklarının altını çizen Bahçeli, muhalefete yüklendi. "Demokrasinin kaç bucak olduğunu onlara göstereceğiz." diyen MHP lideri, "Bizi yargısız infaz etmeye hevesliler. Sandıkta buna cevap vereceğiz. Mücadelemizde gevşeme yok. Algı oyunları ile üzerimize gelen kiralık kalemler ve anket şirketleri yenilecek. Türkiye'yi 100 yıl önce kuran milliyetçilik düşüncesi, aynı şekilde 100 yıl sonra gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı inşasında ciddi rol oynayacak. Türkiye'yi 'geleceğin süper gücü' yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Atanmayan öğretmen kalmayacak"

Konuşmasında 24 Kasım Perşembe günü kutlanacak Öğretmenler Günü'nden de bahseden Bahçeli, "Alimin ölümü, alemin ölümü demektir. Her büyük ruhu eğiten bir öğretmen vardır. İnsanı sevmek, öğretmeni sevmekten geçiyor. Büyük ruh mimarlarımız olan öğretmenlerimize karşı minnet doluyuz. Onlar için ne yapsak az kalır. Öğretmenlik Meslek Kanunu, 3 Şubat'ta TBMM'de kabul edildi. Bu kanun, öğretmenlerimiz için ciddi bir kazanım olacak. Atanmayan öğretmen kalmayacak. Bütün sözleşmeli öğretmenler, kadroya geçirilmeli." dedi.

"Parti görünümlü HDP, bölücü siyaseti terk etmelidir"

Türkiye'nin güney sınırında yer alan terör örgütü YPG/PKK'ya ait sığınakları vurmak için başlatılan Pençe-Kilit Hava Harekatı'na ilişkin konuşan Bahçeli, "Bu harekat, meşru hakkımızdır. ABD'nin 10 Kasım'da Litvanya'da düzenlediği toplantıya FETÖ'cü Enes Kanter katılmıştır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, burada hakaretlere maruz kalmıştır. Bu hak mıdır? İstiklal Caddesi'nde 6 insanımızı öldürmek hak mıdır? Teröristlerin yaşamasına müsaade edemeyiz. 19 Kasım'da başlatılan Pençe-Kilit Hava Harekatı, meşru hakkımızdır. Bu harekata karşı çıkan parti görünümlü HDP, Meclis'e sızmıştır. Bir ayarlı bomba gibi olan HDP, bölücü siyaseti terk etmelidir. HDP'nin tek yumurta ikizi CHP'dir. İki partinin birbirinden farkı yoktur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)