Bahçeli'den Babacan'a "Türklük" tepkisi: Cesedimizi çiğnemeden nasıl başaracaksın?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi. Cumhurbaşkanı adayı seçemeyen altılı masanın saatlerce oturup da ne konuştuğunu merak ettiklerini söyleyen Bahçeli, muhalefette yetki karmaşasının yaşandığını belirtti. Anayasa'dan "Türk" ifadesinin çıkarılmasını öneren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösteren Bahçeli, "Cesedimizi çiğnemeden bunu nasıl başaracaksın? İttifakın diğer ortakları bu konuda ne düşünüyor?" dedi.

SİYASET 10.01.2023, 11:27 10.01.2023, 11:49 Hakan Öksüz
Bahçeli'den Babacan'a "Türklük" tepkisi: Cesedimizi çiğnemeden nasıl başaracaksın?

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarını tebrik ederek başlayan Bahçeli, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına girerken birçok zorlu mücadele verdiklerini söyledi.

"Beşinci kol faaliyetinin farkındayız"

Seçimlere yaklaştıkça hain proje elemanlarının ortaya dökülmeye başladığını ifade eden Bahçeli, "2023 yılı, bir turnusol kağıdı gibi olacak. Oyun uşakları deşifre olacak. Ülkenin gelişmesinin önünü kesmek isteyenler resmen kuyruğa girdi. Yatırımları baltalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Zillet ittifakının yanında sıraya girenlere bakın. FETÖ'nün itleri ve Soros'un uşakları. Seçim vaktine kadar çeşitli provokasyonların sahnelernmesi muhtemeldir. Bu beşinci kol faaliyetinin farkında olmadığımız zannedilmesin. İğrenç oyunun farkındayız." dedi.

"Altılı masanın hali perişan, yetki karmaşasına düştüler"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kaldığını ancak altılı masanın halen daha adayını açıklamadığını hatırlatan Bahçeli, "Saatlerce toplantı yapıyorlar ma adayı belirleyemiyorlar. İnsan gerçekten de bugüne kadar toplanıp da ne konuştuklarını merak ediyor. Seçimi kazanırlarsa ülkeyi hep beraber yöneteceklerini söylüyorlar. Altılı masanın perişan hali, Serok Ahmet'in itirafı ile gözler önüne serildi. Bütün tezleri çürümeye başladı. Yetki karmaşasına düştüler. Akıllarınca MHP'ye iftiralar atmaya da kalkıyorlar." ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'a sert çıktı: "Türklük, seni neden rahatsız ediyor?"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "Türk" ifadesini Anayasa'dan çıkarma önerisine şiddetle karşı çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "DEVA Partisi'nin başındaki zat, İngiliz Muhipler Cemiyeti'nin günümüz versiyonuna talip oldu. Londra tefecilerine özenen bu zat, Anayasa'yı tartışmaya açmaya çalışıyor. 66'nci maddenin yeniden değerlendirilmesi gerekiyormuş. Güya Anayasa'dan Türklüğü çıkaracaklar. Ne CHP'den ne de İYİ Parti'den ses gelmesi. Türklük, seni niye rahatsız ediyor? Cesedimizi çiğnemeden bunu nasıl başaracaksın? Merak ediyoruz, zillet ittifakının diğer ortakları bu konuda ne düşünüyor?" sözleriyle tepkisini gösterdi.

Yorumlar (0)