Bahçeli'den AYM'nin HDP iddianamesini iadesi hakkında sert açıklama

Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi tarafından HDP iddianamesinin iade edilmesi hakkında açıklamada bulundu. Bahçeli, "Bu süreç kesinlikle uzatılmamalı, yeni bir hukuk faciasına imkan verilmemelidir." dedi.

SİYASET 31.03.2021, 18:50 01.04.2021, 13:08
Bahçeli'den AYM'nin HDP iddianamesini iadesi hakkında sert açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi tarafından usuli eksiklikler nedeni ile HDP iddianamesini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na geri iade etmesine sert bir şekilde tepki gösterdi. Bahçeli, "Anlaşılan şudur ki ülkemizin bölücülük ve terörle mücadelesine Anayasa Mahkemesi ilgisiz, duyarsız ve açık ara mesafelidir." dedi.  

"Beklentimiz..."

Bahçeli, "Beklentimiz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın söz konusu iddianameyi yeni baştan düzenleyerek yeniden HDP’ye kapatma davasını açmasıdır." şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin açıklamaları, şu şekilde:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 17 Mart 2021'de, HDP’nin kapatılma talebi ile düzenlenip Anayasa Mahkemesi’ne sevk edilen iddianame usul eksikleri sebep gösterilerek Başsavcılığa geri iade edilmiştir.

"HDP zaman kazanmıştır"

Devletin milleti ve ülkesi ile bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline gelen, Siyasi Partiler Yasası ve Anayasa'nın ilgili maddeleri gereğince hakkında tamamen kapatılma istemi gerçekleştirilen HDP, bu aşamada usul eksiklikler bahanesi öne sürülerek zaman kazanmıştır.

Anayasa Mahkemesi tarafından görev verilen bir röportörün kısa bir süre içerisinde ekler haricinde 608 sayfadan meydana gelen ve 687 faili olan dava dosyasının ana içeriği nasıl ve hangi fikri, hukuki ve ahlaki müktesebat ile incelediği kesinlikle tartışılarak üzerinde durulması gereken bir bilmecedir.

Anlaşılan şudur ki ülkemizin bölücülük ve terörle mücadelesine Anayasa Mahkemesi ilgisiz, duyarsız ve açık ara mesafelidir.

Bahsi iddia edilen eksikler ya da usulü etkileyen açmazlar şehitlere nasıl anlatılacak, milli güvenlik ve milli beka düşüncesiyle nasıl bağdaşacaktır?

"Anayasa Mahkemesi, bölücülüğün şakşakçısı mıdır?"

Anayasa Mahkemesi hukukun üstünlüğüne öncelik vermelidir. Yoksa bölücülüğün şakşakçısı mıdır?

Dağda elde edilen zaferlerin Meclis'te kaybolmasına sabrımız asla olamayacaktır.

Malum partinin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi’nin de kapatılması artık ertelenemez bir amaç haline gelmelidir.

İade kararı, milli vicdanda hükümsüz bir karardır.

HDP, organize bir bölücülük markası, bir suç örgütü ve bir terör maşasıdır. Hiçbir usul kaidesi bu gerçeği değiştiremez. 

Anayasa Mahkemesi’nin, bahse konu iddianameyi kabul ve onay vermesi için dosya içinde bombalı ve silahlı teröristleri görmesi mi gerekmektedir?

Beklentimiz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın söz konusu iddianameyi yeni baştan düzenleyerek yeniden HDP’ye kapatma davasını açmasıdır.

"Süreç uzamamalıdır"

Bu süreç kesinlikle uzatılmamalı, yeni bir hukuk faciasına imkan verilmemelidir.

Partimiz tüm gelişmeleri yakından izleyecek, hukuk kılıfına saklanmaya çalışan, iç ve dış işgal cephesi marifeti ile korumaya alınan teröristlerle, bölücülerle ve damgalı hainlerle sonuna kadar mücadelesini sürdürecektir.

Bu mücadele esasen bir adalet, bir hukuk, bir millet ve bir tarih hakkını savunma onurudur."

Yorumlar (0)