Bahçeli'den AYM'nin Gergerlioğlu kararına çok sert yanıt: Terörizme örtülü destektir!

MHP lideri Bahçeli, AYM’nin Gergerlioğlu hakkındaki kararının ardından çok sert konuştu. Bahçeli Gergerlioğlu’nun karar sonrası yeniden vekil olmasına tepkide bulunarak, “Altını çizerek söylemeliyim ki, terör örgütü propagandası yapmanın bir hakkı olamaz. AYM’nin bu kararı terörizme örtülü destektir.” dedi.

SİYASET 16.07.2021, 19:02 17.07.2021, 13:08
Bahçeli'den AYM'nin Gergerlioğlu kararına çok sert yanıt: Terörizme örtülü destektir!

HDP’li Gergerlioğlu, Anayasa Mahkesince 1 Temmuz’da verilen hak ihlali kararı sonrası tekrar vekil oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu hak ihlaline ilişkin karara tepki göstererek, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

“Bu haksızlığı temize çıkarmak hukukun evrensel kaidelerine kara çalmaktır”

Bahçeli, Anayasa’nın 14. maddesini hatırlatarak, Anayasa’da bulunan hak ve hürriyetlerden hiçbir tanesinin, milletin ve devletin bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan laik ve demokratik Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı hedefleyen faaliyetler olarak kullanılamayacağının altını çizerek, “Bu hakkın kötüye kullanılması haksızlıktır. Bu haksızlığı aklamak adalet ilkelerine kast etmek ve hukukun evrensel kaidelerine kara çalmaktır. Bununla birlikte Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 17. maddesini açıp bakıp göreceğiniz de aynen budur. Hak, insanlığın ve insanın onurudur.

Bu onurun çiğnenmesi ve gölge düşürülmesi aynı zamanda insana yapılabilecek olan en vahim kötülüktür. Haksızlık ve hak yer değiştirilirse yani haksız olana haklı, haklı olana haksız muamelesi yapılırsa dünyanın temelleri bütünüyle sarsılır.

“Terör propagandası gerçekleştirmenin bir hakkı olamaz”

Altını çizerek söylemeliyim ki, terör propagandası gerçekleştirmenin bir hakkı olamaz, haklı yanından bahsedilemez. İnsanın canına, malına, varlığına husumet duyan terör örgütlerinin düşünce planında dahi olsa savunmak işlenmiş suçlara taammüden iştiraktir.” dedi.

“İhanetin, bölücünün hakkı olamaz”

Bahçeli, bütün yargı kurumlarının hukuku ve hakkı bütün mevkii ve makamlar karşısında korumak ve milletin nam ve hesabını güvence altına alması gerektiğinin altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Teröristin, bölücünün hakkı olamaz, ihanetin bir hakkı olamaz. Sözüm Anayasa Mahkemesi’nedir. Hak çok geniş cepheden oluşan bir değerdir. Bu değerin sadece bir tarafını görmek hiçbir şeyi görmemek anlamını taşımaktadır. Mahkemenin, Gergerlioğlu’na ilişkin vermiş olduğu hak ihlali kararı milletin hakkına hürmet ve riayet değil terörizme örtülü bir destektir. Gergerlioğlu, 17 Mart 2021’de Meclis’te mahkumiyet kararının okunması müteakibinde vekilliği düşmüş ve 2 Nisan 2021’de de cezaevine koyulmuştur.

“Bu devran böyle süremez”

Anayasa Mahkemesi çok geçmeden bu bölücünün ‘siyasi faaliyette bulunma ve seçilme hakkıyla ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine ve üstüne üstlük bu kişiye 30 bin TL de manevi tazminat ödenmesine’ hükmetmiştir. Yani bir haksızlık vuku bulmuştur. Anayasa Mahkemesine ilişkin bizim görüşümüz aynıdır. Bu mahkemenin sivil nitelikli ve yeni bir anayasa yazımıyla baştan yapılandırılması milletin arzu ve beklentisidir. Bu devran böyle süremez.

“Gergerlioğlu’nu alkışlayan kesim FETÖ’cü ve PKK’lı alçaklardır”

Anayasa Mahkemesi tarafından büyük Kürdistan hak olarak görülüyor mu? Terör örgütü PKK’lı teröristler toplanıp müracaat etseler onlar da hak ihlali şemsiyesi altına alınacak mı? Öyleyse Karma Komisyon’da bekletilmiş olan dokunulmazlık dosyalarını görüşüp bir karara bağlamaya ne gerek vardır?

Gergerlioğlu, hakkındaki kararın bugün Meclis’te okunmasının ardından yeniden vekil olmuş ve Meclis’teki sırasına gelmiştir. Fakat yok sayılan hukuk ve hak olmuştur. Bu ıstırap verici süreç vicdanları yaralamıştır. Buna sebep olanlar utanmalıdır. Gergerlioğlu, cezaevinden çıkınca ‘nerede kalmıştık’ diyenler ve onu heyecan içerisinde alkışlayanlar FETÖ’cü ve PKK’lı alçaklardır.

“Anayasa Mahkemesi Başkanı’na tavsiyem bu cümleleri aklından çıkarmamasıdır”

Kaldığı yer rezaletin ini, melanetin yeri ve karanlığın meskeniydi.Oradan devam etmesinin önü de Anayasa Mahkemesi’nce açılmış oldu. Açılan bir şey zamanı gelirse kapatılır. Bu hesap da bir gün elbet muhatapların sorulur. Hak heba olmaz, zayi olmaz, gecikse dahi hakkın teslimi önünde sonunda yerini ve tarafını bulur. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na tavsiyem bu cümleleri aklından çıkarmamasıdır.”

Yorumlar (0)