Bahçeli'den "altılı masa" çıkışı: Bacakları eğri, formatı 6+1

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Samsun'da düzenlenen mitingde Millet İttifakı'na ve altılı masa üyelerine yönelik sert açıklamalarda bulundu. Masanın her üyesinin kendi gizli ajandası olduğundan bahseden Bahçeli, "Bacakları eğri masalarda 8 toplantı yapmışlar ama hiç ilerleme yok. Masanın formatı 6+1. Millet İttifakı kukladır. Türkiye düşmanları da bunların kuklacısıdır." ifadelerini kullandı.

SİYASET 20.11.2022, 17:08 20.11.2022, 17:53 Hakan Öksüz
Bahçeli'den "altılı masa" çıkışı: Bacakları eğri, formatı 6+1

Partisinin Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı toplantısına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplanan vatandaşlara seslendi. Türk milletinin geleceğini inşa etmek için Cumhur İttifakı'nın ve MHP'nin göreve hazır olduğundan bahseden Bahçeli, "Milli mücadele sürecini, 'milliyetçiliğin yol haritası' olarak görüyoruz. Umutsuzluk ortamı, 19 Mayıs 1919'da yok oldu. Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, Türk milletinin iradesine ambargo konulamayacağını gösterdi." dedi.

"Muhalefet partileri, Türkiye'ye muhalif oldu"

Konuşmasında muhalefet partilerine yüklenen MHP lideri Bahçeli, "Milletimizi, Lozan öncesine döndürmek istiyorlar. Muhalefet, yalan politikasına bel bağladı. Muhalefet partileri, Türkiye'ye muhalif oldu. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, milli ilerleyişimizi engelleyemeyecekler. Türkiye Yüzyılı, yayından çıktı bir kere. Bu vizyonu artık geri döndürmek mümkün değildir, elbet amacına ulaşacaktır." ifadelerini kullandı.

"Masanın her üyesinin gizli bir ajandası var"

Millet İttifakı'ndan "zillet ittifakı" olarak bahseden Bahçeli, "Seçimlere çok fazla bir süre kalmadı. Buna rağmen zillet ittifakı halen daha adayını açıklamadı. Bacakları eğri masalarda 8 toplantı yapmışlar ama hiç ilerleme yok. Bu ittifakın maskesini indirmek, görevimizdir. güçlendirilmiş parlamenter sisteme döneceklerini söylüyorlar. Başka bir şeyden bahsettikleri yok. Masanın formatı 6+1. Vatan ve millet sevgisinden eser yok. Masanın her üyesinin gizli bir ajandası var. Birbirleriyle anlaşamıyorlar. Bu masada ortak aklın olduğunu söylemek, temelsiz bir iddiadır." değerlendirmesinde bulundu.

"Adayımız belli, sizinki nerede?"

Millet İttifakı'nın bir "kukla" olduğunu ileri süren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye düşmanları da bunların kuklacısıdır. Cumhur İttifakı'na 'kumar masası' demişler. Hangisinin kumar masası olduğu ortada. Hedefimiz, Türkiye Yüzyılı vizyonuna ulaşmaktır. Yol haritamız ortadadır. Adayımız da belli. Sayın Erdoğan, cumhurbaşkanı adayımızdır. Peki sizin adayınız nerede? Onlara göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, tek adam yönetimi. Bunu diyenler, müfteridir, yalancıdır." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)