Bahçeli: Bunlar gitsin terörist Demirtaş'ın tiyatrosunu izlesin!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin emperyal hedefler taşıdığını iddia edenler zalim piyonlarıdır. Bunlar gitsin terörist Demirtaş’ın tiyatrosunu izlesin." dedi. 

SİYASET 18.01.2020, 13:55 18.01.2020, 15:54
Bahçeli: Bunlar gitsin terörist Demirtaş'ın tiyatrosunu izlesin!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 15. dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması dolayısıyla gerçekleştirilen törende önemli açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli konuşmasına, "Bilginler muazzam araştırmalar yapıyordu. Işık Doğu'dan yükseliyordu. Nereden nereye geldiğimizi sorgulamak zorundayız. Türk milleti zafer sancağının her dönem taşıyıcısı olmuştur. Türk İslam kudreti yanlış kılıç, gaza ve cihatla başarıya ulaşmamış kalemle kitapla gücüne güç katmıştı." ifadeleriyle başladı. 

Türk İslam kültürünün gelişme rotasını koruyamadığını belirten Bahçeli, "Geçmişi geleceğe ekleyecek yeni bir kulvar açılamamıştır." dedi.

"Türklüğe saldırmak nasıl bir gözü dönmüşlüktür?"

Bahçeli, günümüzde Ortadoğu’da herkesin birbirine düşman olduğunu vurgulayarak, Bir karıncanın hakkını bile koruyan bir dini karalamak, Türklüğe saldırmak nasıl bir gözü dönmüşlüktür? Dışarıdan gelip yenemeyenler içeriden deniyorlar. PKK, DAEŞ, FETÖ kiralık tetikçiler, zillete düşmüş bazı siyasi partiler bunlardandır." açıklamasını yaptı.

"Türkiye'nin emperyal hedefler taşıdığını iddia edenler zalim piyonlarıdır"

3 siyasi partiye birden yüklenen Bahçeli, "CHP, bunların kontrolündedir, İYİ Parti bunların kolcusudur, HDP bunları aparatıdır. Türk İslam âlemi direnmelidir. Huzur herkesin hakkıdır." diye konuştu. 

Bahçeli, insanca yaşamın herkesin ortak kaderi olması gerektiğine dikkat çekerek, "Türk milliyetçiliği mazlum milletlere umut olabilecek seviyededir. Türkiye'nin emperyal hedefler taşıdığını iddia edenler zalim piyonlarıdır. Bunlar gitsin terörist Demirtaş’ın tiyatrosunu izlesin." şeklinde konuştu. 

"HDP terör aparatıdır"

Kökünden ve öz değerlerinden kopmayan değişim dinamiklerinin kaçınılmaz bir gereksinim olduğunu kaydeden Bahçeli, "Tarih şuuruna sahip toplumların geleceği kavrama ve kurma iradesine haiz milletlerin çağın gerisine düşmeleri, hadiseleri geriden takip etmeleri aklın doğasına aykırıdır. Geçmişi kucaklamadan geleceğin köprülerini kurmak hakikaten de hezeyandır." dedi.

Bahçeli, HDP'yi "terör aparatı" olarak nitelendirirken, "Türk İslam âlemi direnmelidir. CHP sapıtsa da buna Cumhur İttifakı olarak izin vermeyeceğiz." diye ekledi.

Yorumlar (0)