Bahçeli: Bu barbarlık değilse o halde barbarlık nedir?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yunanistan'ın sınırda bekleyen göçmenlere sert müdahalede bulunmasına ilişkin, "Yunan zihniyetinin ipliği pazara çıkmıştır. Yazık, ayıp, rezalet değil midir? Bu barbarlık değilse o halde barbarlık nedir?" ifadelerini kullandı.

SİYASET 10.03.2020, 10:48 10.03.2020, 11:19
Bahçeli: Bu barbarlık değilse o halde barbarlık nedir?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, Yunanistan'ın sınırda bekleyen göçmenlere sert müdahalede bulunmasına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Uygarlıkla özdeşleşmemiş, halen barbar eğilim taşıyan toplum ve ülkeler vardır. Utanmadan medenilik pozu verirler, husumetle süslenmiş mızraklarını çuvala sokamazlar. Batı'nın durumu budur. Türkiye - Yunanistan sınırında yaşananlar, insanım diyen herkesi ürkütmüştür... Masumları durdurup söven, döven hatta öldürenler ortadadır. Bu ülke insanlık değerlerini alenen çiğnemektedir."

"Yunan zihniyetinin ipliği pazara çıkmıştır. Yazık, ayıp, rezalet değil midir? Bu barbarlık değilse o halde barbarlık nedir? Avrupa masumlara kapalıdır... Türkiye'nin göç meselesini siyasi amaçla kullandığını iddia etmek asılsız ve ahlaksız bir yakıştırmadır. Avrupa, Türkiye'yi anlamaktan uzaktır. İnsan haklarını yok sayan, sınırlarını gelen mazlumlara düşmanca saldıran Yunanistan'a arka çıkılması, barbarlıkla ortaklıktır."

"Zalimin zulmü bir gün mutlaka kendisine dönecek"

Yunanistan'ın göçmenlere ateş açması ve ölümlere neden olmasını "haydutluk, hayasızlık ve hukuksuzluk" olarak nitelendiren Bahçeli, "Uluslararası sözleşmeler, zulüm karşısında başka ülkelere sığınma hakkı tanımaktadır; hani insan hakları... Bu tabloya sessiz kalamazdık, bebeklerin ve çocukların durumlarını atıl şekilde seyredemezdik. Geçen hafta Edirne'de 0-10 yaş gurubu için kreş kurmak amacıyla devreye girdik. Tutacak el bekleyen çocukların temel ihtiyaçlarını Edirne'ye gönderdik. Türk milletinin gıpta edilecek vasfını gösterdik. Zalimin zulmü bir gün mutlaka kendisine dönecektir, zalimin düşmanı Allah'tır. Çocuklar örselenmesin, bebekler ölmesin!" dedi. 

"Aylan bebeğin suçu neydi?"

Bahçeli, tarih boyunca göçler sonucunda bir yandan yeni devletlerin kurulduğunu, diğer yandan imparatorlukların yıkıldığını hatırlatarak, "Bugünkü çağda sorunlar artarak devam etmektedir. Binlerce insan Avrupa topraklarına sığınabilmek amacıyla hayatlarını kaybetmişlerdir. Açlık, kıtlık, yoksulluk ve güvenlik tedbirleri, milyonlarca insanın başka yerlere gitmek amacının temel motivasyonudur. Aylan bebeğin suçu neydi? Allah bunun hesabını mutlaka bir gün soracaktır. Bizim duamız, dünya gözüyle dileğimiz kesinlikle budur." diye konuştu. 

"Kanlı saldırı sonrası isabetli şekilde sınır kapıları açıldı"

Sınır kapılarının açılmasından önce Türkiye'de yaklaşık 5 milyon sığınmacının bulunduğunu aktaran Bahçeli, "Sadece 2019 yılında yakalanan düzensiz göçmen sayısı 373 bin 468'dir. 27 Şubat'ta İdlib'de yapılan kanlı saldırı sonrası isabetli şekilde sınır kapıları açılmıştır. Türkiye taahhütlerin her zaman yerine getirmiştir. Sözünü tutmayanların kimler olduğu ortadadır." ifadelerini kullandı. 

"Avrupa Birliği bir kez daha aldatmıştır"

Bahçeli, Türkiye'nin sığınmacı deposu ve göçmen barınma alanı olmadığını vurgulayarak, "Külfet tamamen Türkiye'nin sırtına yüklenmiştir, buna kimsenin hakkı yoktur. 18 Mart mutabakatı kapsamında vatandaşlarımıza vize serbestisi sağlanacaktı, Gümrük Birliği için resmi müzakereler başlayacaktı, Suriyeli göçmenlere 6 milyar Euro destek olunacaktı. Bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Avrupa Birliği bir kez daha aldatmıştır. Türkiye açık kapı politikası ile gereğini yapmış, laftan anlamayan Avrupa ülkelerinin paçası tutuşmuştur.  Türkiye yolgeçen hanı değildir, bizim başımızı sokacağımız başka yuvamız yoktur. Mazlumları sahipsiz bırakmayız ama Türk milletini geleceğini yabana atamayız." açıklamasını yaptı
 

Yorumlar (0)