Bahçeli: "Biden, CHP'nin kan bankası"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Joe Biden'ı "Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kan bankası" olarak nitelendirdi. 

SİYASET 20.08.2020, 12:23 20.08.2020, 12:28
Bahçeli: "Biden, CHP'nin kan bankası"

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Demokratların adayı olan Joe Biden, Türkiye'de hükümeti devirmek istediğini ancak bunu darbe ile değil seçim ile yapacağını, muhalefete destek vereceğini söylemişti.

Bunun üzerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den sert bir tepki geldi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) geçmişini çiğnediğini ve geleceğini haciz ettirdiğini ifade ederek, söz konusu partinin yozlaşmış bir siyaset modeli olduğunu kaydetti. 

Bahçeli, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Demokratların adayı olan Biden'ın, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) üst aklı" olduğunu belirtti. 

Biden'ın Türkiye'nin bölünme ihalesini açtığını aktaran Bahçeli, tepkisine sert bir şekilde devam etti. Bahçeli, Biden'ı "Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kan bankası" olarak nitelendirdi. 

Bahçeli, bir ülkenin seçimle görev başına gelen cumhurbaşkanını devirme isteğinin "darbecilik" olduğuna dikkat çekerek, Biden'ın yakayı ele verdiğini ifade etti. 

Biden'ın kullandığı ifadelerin yeni bir gündem yarattığını aktaran Bahçeli, Türkiye'nin varlığına ve egemenliğine yönelik bir suikast girişiminin olduğunu kaydetti. 

Bahçeli, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlığına aday olan Biden'ın açıklamalarının asla "masum" olmadığını belirterek, söz konusu şahsın Barack Obama döneminde başkan yardımcısı olduğunu hatırlattı. 

Obama ve Biden zamanında Türkiye'ye yönelik baskıların arttığını belirten Bahçeli, Türkiye'ye karşı terör örgütleri ile kurulan ilişkiler ile Ortadoğu'yu hedef alan saldırıların, bu isimlerin görev dönemine denk geldiğini ekledi.

Yorumlar (0)