Bahçeli: Alayınızı uyarıyorum...

Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Alayınızı uyarıyorum" diyerek, Türkiye üzerinde planlar yapanların, milletin vermediği yönetim yetkisini almak için kuyruğa girenlerin, demokrasi ve hukuk dışı arayışları olanların, dış güçlerden medet umanların girdiği yolun sonunun uçurum olduğu uyarısında bulundu.

SİYASET 09.02.2021, 11:42 10.02.2021, 09:24
Bahçeli: Alayınızı uyarıyorum...

Grup Toplantısının MHP'nin 52'inci kuruluş yıl dönümüne tekabül ettiğini hatırlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 9 Şubat 1969 tarihinde kurulan MHP'nin 52 yıl içinde kökleştiğini, gücüne güç kattığı, engelleri tek tek yıktığını ve bu zamana ulaştığını ifade etti.

Türkiye düşmanlarının gazına gelip maşalık yapmaya talip olanların maşeri vicdan önünde hesap verecekleri ikazında bulunan MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı düşmeden, MHP teslim alınmadan bu vatanı bölemeyeceklerini, bu devleti yıkamayacaklarını, bu milleti karanlığa çekemeyeceklerini vurguladı.

Erdoğan-Bahçeli görüşmeleri

Cumhur İttifakı'nın 2023 adayının belli olduğunu, korkacak ya da gizleyecek hiçbir açık, zaaf ya da yanlışlarının olmadığını belirten Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ihtiyaç olduğunda görüşüp konuştuklarını, ülke meselelerini değerlendirdiklerini, aralarında ihtilaf, pazarlık ve utanacakları bir konu olmadığını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin devlet içinde devlet olmadığını, devletin tek olduğunu, bu devletin ise Türkiye Cumhuriyeti olduğunu hatırlatan Bahçeli, belediyenin dış finansman kullanması gerekirse bunun izin merciinin, onay makamının Hazine ve Maliye Bakanlığı olduğunu kaydederek, "İzmir’de özerk yönetim kuruldu da biz mi bilmiyoruz? Bu sakat, sorunlu ve sorumsuz açıklamayla Kemal Kılıçdaroğlu ne yapmak istiyor? Nereye varmak istiyor? Neyin kozasını örüyor?" diye sordu.

Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi’nde meşru ve yasal sınırlar dairesinde ataması gerçekleştirilen rektörü kabul etmeyenlerin ana dinamiğinin, provokasyon merkezinin ve saldırı üssünün marjinal örgütler olduğunun altını çizen MHP Genel Başkanı Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin annelerine seslendi: "Muhterem analarımız! Çocuklarınıza sahip çıkın! Ne Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne de onun bunun eline bırakmayın."

Geçtiğimiz hafta Twitter'ın, bazı paylaşımlarına sansür uyguladığını anımsatan ve "Demek ki doğru yoldayız. Demek ki tespitimiz ve sözlerimiz çok isabetliymiş." diyen MHP Genel Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi’nde fitne düzeni kurmaya çalışan, devletle öğrenciyi karşı karşıya getirmek için kolları sıvayan, cılız olayları diğer şehirlere ve üniversitelere taşımak isteyen, buradan halk hareketi çıkar mı hayali kuran, bunlara destek olan kimler varsa hain ve alçak bir projenin figüranları olduğunu bildirdi.

Yeni anayasa

Yeni anayasa tartışmaları ile ilgili de konuşan Bahçeli, her partinin yeni bir anayasadan bahsettiğini ya da değişmesini istediğini hatırlatarak, o hâlde tutarlılık gereği tüm partilerin Anayasa'nın ilk 4 maddesine bağlı, vatandaşlık tanımına sadık tutumla bir araya gelmesinin milletin beklentisi olduğunu, MHP'nin yeni baştan anayasanın yazım sürecine bulunacağını ve yeni anayasa çalışmalarına önyargısız ve samimiyetle başladığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)