Bahçeli: Afet bölgesi önerisine destek vermemiz mümkün değil!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesine" ilişkin önerisine tepki göstererek, "CHP'nin samimiyeti kalmamıştır. CHP, TBMM'ye hangi konuda teklif getirirse getirsin MHP olarak destek vermemiz mümkün değildir." dedi.

SİYASET 01.02.2020, 17:26 01.02.2020, 17:35
Bahçeli: Afet bölgesi önerisine destek vermemiz mümkün değil!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesine" ilişkin önerisine sert tepki gösterdi.

Bahçeli, "Kemal Kılıçdaroğlu ayrı bir baş çekmektedir. CHP'nin samimiyeti kalmamıştır. İktidarın yerine geçmek için yer yolu denemekte ve karamsar bir dil kullanmaktadır. CHP hangi konuda teklif getirirse getirsin MHP olarak destek vermemiz mümkün değildir." ifadelerini kullandı. 

Bakan Soylu ne demişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilip edilmeyeceğine ilişkin, "Bizim kanunumuzda afet bölgesi yok, afete maruz bölge var. eğer bir bölgede yaşama imkanı tamamen kalkmışsa afete maruz bölge ilan ediliyor. Ama afet bölgesi denilen bir kavramımız söz konusu değil. Ama şu var, başından beri hem ekonomik olarak yapabileceğimiz tüm yardımları, sosyal yardımları da genel hayata etkin almaya çalışıyoruz. Yine diğer kurumlarımızın SGK, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ortaya koyduğu ertelemeler söz konusu, Enerji Bakanlığımızın ortaya koyabilecekleri var." ifadelerini kullanmıştı. 

Kanunda "afet bölgesi" kavramının olmadığını bir kez daha vurgulayan Soylu, "Burada, kanunda böyle bir şey yokken, böyle bir talep yokken “afet bölgesi ilan edilsin” demek biraz siyasi bir yaklaşım olur. Şehrin hayatını tamamen durdurmak söz konusu değil. Bir, şehrin ekonomisine ne olacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda hareketliliği düşünüyoruz. Ekstra bir takım meseleler çıkarsa hem şehrin içinde yaşayan arkadaşlarımızla hem diğer kamudan bunu isteyenlerle değerlendirilir. Ama şu anda buna bir vesileyle 'afet bölgesi ilan edilebilir' demek olmayan bir şeyi vatandaşımıza sunmak olur ki bu bizim açımızdan işin başından beri yürüttüğümüz meseleler çerçevesinde doğru değildir." açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)