Babacan’dan demokrasi açıklaması: Büyük bir yol ayrımının tam eşiğindeyiz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Siirt’te yaptığı açıklamada “Tam demokrasi yolunda büyük bir yol ayrımının tam eşiğindeyiz, önümüzdeki seçim partilerin birbiriyle yarıştığı sıradan bir seçim değil, bir sistem seçimi” dedi.

SİYASET 10.05.2023, 11:41 11.05.2023, 09:06 Şeyda Gül
Babacan’dan demokrasi açıklaması: Büyük bir yol ayrımının tam eşiğindeyiz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Siirt İl Başkanlığı önünde düzenlenen Siirt Halk Buluşması’nda Önemli açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28’inci dönem milletvekili seçiminin önemine değinen Babacan, tam demokrasi yolunda büyük bir yol ayrımının tam eşiğinde olduklarına vurguladı. Önümüzdeki seçimin partilerin birbirleriyle yarıştığı sıradan bir seçim olmadığını belirten Babacan, bu seçimin bir sistem seçimi olduğunu söyledi.

Önümüzdeki seçim sadece iki tercihiyle bir referandum

Gençler için gece gündüz çalıştıklarını belirten Babacan, gençlerin ülkenin yarınları değil, bugünü olduğunu dile getirdi.  Birleştiklerini ve kazanacaklarını belirten Babacan, Siirt’in hakkı, hukuku ve adaleti çok iyi bildiğini söyledi. “Önümüzdeki seçim sadece iki tercihiyle bir referandum” diyen Babacan, “Bakmayın birinci oy pusulasında 4 tane isim var adayı olacak, İkinci oy pusulası bir metre uzunluğunda ama işin özünde sadece iki tercihi olan bir referandum” şeklinde konuştu.

iktidarımız her partiye eşit yakınlıkta olacaktır

Böyle anlayıp, böyle anlatıldığında işin daha da kolaylaştığını ifade eden Babacan, 14 Mayıs seçim günü Siirt'in doğru tercih ve doğru kararı vereceğine emin olduğunu söyledi. Hukukun üstünlüğünü yerine getireceklerini ve adaletle hareket edileceklerini ifade eden Babacan, “İktidara geldiğimizde, ülkeyi yönetmeye başladığımızda bizim iktidarımız her partiye eşit yakınlıkta olacaktır” dedi.

Yorumlar (0)