Babacan Yozgat'ta konuştu

Ali Babacan, DEVA Partisi'nin Yozgat'ta düzenlediği mitinge iştirak etti.

SİYASET 13.08.2022, 23:08
Babacan Yozgat'ta konuştu

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi lideri Babacan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde, iktidarı eleştiriler yöneltti. 

"Hiç kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyeceğiz"

Parti olarak hiç kimsenin düşüncesi, hayat tarzı, kimliği, inancı sebebiyle hor görülmesine asla müsaade etmeyeceklerini kaydeden Babacan, "Hiç kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyeceğiz. Kimse kendisini Türkiye'nin üvey evladı olarak hissetmeyecek. Herkes Türkiye'nin birinci sınıf onurlu yurttaşı olacak. Kazanılmış bütün hakların güvencesi hukuk olacak. Hürriyetler üzerindeki baskıları da bir bir kaldıracağız." diye konuştu.

"Her işi muhakkak ehline vereceğiz"

Babacan, Türkiye'yi zenginlik ve özgürlük limanına sağ salim yanaştıracaklarını dile getirerek, "Biz bugüne dek olduğu gibi bundan böyle de dosdoğru çalışacağız. Her ne iş yaparsak yapalım bin biliyorsak da bir bilene danışacağız. Her işi muhakkak ehline vereceğiz." dedi. 

"Hiçbir ev açlığa terk edilmeyecek"

Babacan, şöyle devam etti:

"Ülkemiz çok büyük bir değişimin eşiğinde. Adalet, hukuk, ekonomi ve göç krizini çözeceğiz. Çiftçilerin kullandığı mazottan ÖTV almayacağız. Gübrenin yarı fiyatını biz karşılayacağız. Sağlık problemlerini de biz çözeceğiz. Aile hekimlerinden başlamak suretiyle yepyeni bir sistem oluşturacağız. İhtiyaç sahipleri devlet yardımı alacak. Kapı kapı gezeceğiz. Bu bir lütuf değildir, bu bir haktır. Yaşlı bakım sigortası uygulamasını başlatacağız. Hiçbir ev açlığa terk edilmeyecek. Yarınları hep birlikte kuracağız. 



"2023'e yalnızca dört ay kaldı..."

Bir zamanlar 2023 hedefleri vardı. 2023'e yalnızca dört ay kaldı. Ne oldu bu hedefler? Kişi başı milli gelir 25 bin dolar olacaktı. Olmadı. Türkiye ekonomisini ilk 10'a sokacaktı. Olmadı. İhracat rakamları 500 milyar doları görecekti. Olmadı. Çünkü bu güzel hedeflere giden yoldan saptılar, ülkemizi çıkmaz sokaklara soktular. 

"Enflasyonu iki senede tek haneye indiririz"

Enflasyonun düşmesi için güven ortamı gerekir. İlk olarak güveni tesis etmelisiniz. Bir kişi var ki her şeyi herkesten daha iyi bildiğini sanıyor. Bir inat sebebiyle en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamayacak hale geldik. An itibarıyla yaşadığımız krizi en geç altı ay içinde çözeceğiz. Enflasyonu da en geç iki senede tek haneli rakamlara indiririz."

Yorumlar (0)