Babacan: 'Ya darbecisin ya da Kanal İstanbul'u destekleyeceksin' diyecekler

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, 104 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili yayımladığı bildiriye ilişkin olarak, "Hükümet yakında vatandaşların önüne, 'Ya darbecisin ya da Kanal İstanbul'u destekleyeceksin.' gibi bir yaklaşımla çıkabilir." dedi.

SİYASET 06.04.2021, 00:08 06.04.2021, 14:27
Babacan: 'Ya darbecisin ya da Kanal İstanbul'u destekleyeceksin' diyecekler

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"Emekli amiraller Kanal İstanbul için kullanılacak"

Babacan, bazı emekli amirallerin beyanlarının kabul edilebilir olmadığına işaret ederek, "Emekli olduklarına göre, birçok kez darbe ve darbe girişimi görmüşlerdir. Bu tarz bir açıklamanın ucunun nerelere varacağını hesap etmeleri gerekir. Ciddi bir ölçüsüzlük var. Özellikle de zamanlaması çok yanlış. Mesele Montrö ise Montrö olmalı. Konuyu genişleterek, yanlış anlamaya müsait duruma getirerek çok büyük bir hata içine düşmüşler." şeklinde konuştu. 

Babacan, konuşmasının devamında, şu ifadeleri kullandı:

"Emekli amiraller altın tepsiyle sundu"

"Hükümet yakında vatandaşların önüne, 'Ya darbecisin ya da Kanal İstanbul'u destekleyeceksin.' gibi bir yaklaşımla çıkabilir. Ellerine geçen propaganda malzemesini bu şekilde kullanabilirler. Buradan milletimize de sesleniyorum. Önümüzdeki günlerde ya da haftalarda hükümet bunu söyleyecektir. 104 emekli amiral, adeta altın bir tepsiyle bu imkanı sundu. Hükümet de bu imkanı sonuna kadar kullanıyor olacak. Artık, ‘Kanal İstanbul’un yapılmasını istemiyorum.’ diyene, ‘Ha, sen darbeci amirallerin tarafındasın.’ denilebilir."

Yorumlar (0)