Babacan: Türk hekimlerinin aşısından yalnızca 1 milyon alabildiler

İktidarın koronavirüsle salgınıyla mücadele yöntemlerini eleştiren Ali Babacan, "Kendi hekimlerimizin geliştirdiği ve tüm ülkelerin sipariş listesine giren aşıdan kaç adet sipariş verilmiş, söyleyeyim mi? Sadece 1 milyon." dedi.

SİYASET 28.11.2020, 20:11 29.11.2020, 18:05
Babacan: Türk hekimlerinin aşısından yalnızca 1 milyon alabildiler

İktidarın koronavirüsle salgınıyla mücadele yöntemlerini eleştiren Ali Babacan, "Kendi hekimlerimizin geliştirdiği ve tüm ülkelerin sipariş listesine giren aşıdan kaç adet sipariş verilmiş, söyleyeyim mi? Sadece 1 milyon. Çin’de henüz fazları bitmemiş aşıdan ise 10 milyon sipariş edilmiş durumda. Bu aşının etkisi oranı nasıl, henüz belli değil. Daha ne zaman piyasaya çıkacağı bile belirlenmedi. Koskoca 84 milyonluk Türkiye'ye alabildikleri aşı sayısı bu kadar." dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kocaeli İl Kongresi’nde açıklamalarda bulundu. 

"84 milyon 11 milyon aşı"

Yeni hükemet sistemde ilişkili bakan bile karar alamıyor. Bakanlar kendi alanlarındaki huuslar hakkında konuşurken, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla' diye sözlerine başlıyor. Henüz ilk dönemlerde sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili krizi anımsamanızı istiyorum. Bir bakan, sınırlandırma olduğunu söyledi, diğeri böyle bir şeyin olmadığını söyledi. En son adımda yine Erdoğan'ın talimatını beklediler. Bu pandemiye karşı alınmayan tüm tedbirlerden kimin sorumlu olduğunu tüm Türkiye biliyor. Kimse suçu kendilerinden bile rakamların gizlendiği Bilim Kurulu ve halkımıza atmasın.

Kendi hekimlerimizin geliştirdiği ve tüm ülkelerin sipariş listesine giren aşıdan kaç adet sipariş verilmiş, söyleyeyim mi? Sadece 1 milyon. Çin’de henüz fazları bitmemiş aşıdan ise 10 milyon sipariş edilmiş durumda. Bu aşının etkisi oranı nasıl, henüz belli değil. Daha ne zaman piyasaya çıkacağı bile belirlenmedi. Koskoca 84 milyonluk Türkiye'ye alabildikleri aşı sayısı bu kadar. 

Ekonomi yönetiminde çuvallayanlar, Türkiye'yi ilaç ve tıbbi cihaz şirketlerine karşı da borca sokmuş durumdalar. Ödemeleri de gerçekleştiremediler. Türkiye'nin itibarı yerlerde. Tüm bunlar aşı ihtiyacımızın karşılanmasını negatif yönde etkiliyor. 

Yorumlar (0)