Babacan: Sorumlusu Erdoğan olacaktır

Babacan, 'siyasal şiddet' iddialarına ilişkin olarak, "Sayın Erdoğan’dan, ivedilikle, siyasal şiddete karşı açık bir duruş ortaya koymasını istiyorum. Eğer bunu yapmazsa bu ortamdan cesaret alanlar olacaktır. Ortaya çıkabilecek olayların da tek sorumlusu Sayın Erdoğan olacaktır." ifadelerini kullandı.

SİYASET 12.10.2021, 21:22
Babacan: Sorumlusu Erdoğan olacaktır

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin bir otelde düzenlenen 6. İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"Önümüzdeki seçimler çok önemli"

Güçlendirilmiş parlamenter sistem için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Babacan, seçimlerden evvel iyi hazırlık yapılıp, geniş bir mutabakat sağlanması durumunda, güçlendirilmiş parlamenter sistem için gereken anayasa değişikliğinin, seçimlerden sonraki ilk 6 aylık süreçte hızla tamamlanabileceğine inandıklarını ifade etti.

Gerçekleştirilecek ilk genel seçimin, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin geleceği için de belirleyici olacağını belirten Babacan, "Önümüzdeki seçim, bir bakımdan da güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin ön seçimi, onayı manasına gelecek." şeklinde konuştu.

KHK ile gerçekleştirilen ihraç işlemlerinin 'ucube' bir yöntem olduğunu öne süren Babacan, "Binlerce aileyi mağdur edenlere engel olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Tek sorumlu Erdoğan olur"

Babacan, ülkemizde 'siyasal şiddet' ortamının bulunduğunu iddia ederek, "Hiç kimse, bu ülkenin problemlerinin çözümünü, kaba kuvvette falan aramasın. Hiç kimse yurttaşın iradesiyle inatlaşmasın. O dönemler artık geride kaldı. Türkiye, tüm problemlerini konuşarak çözme kapasitesine sahip bir ülkedir. Söyleyecek sözü kalmayanların, sıkıştıkça şiddete ve tehdide başvuranların, Türkiye’nin geleceğinde hiçbir yeri yoktur." sözlerini sarf etti.

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, “Siyasal şiddetin tekrar hayatımıza girmesinden ülkem adına hicap duyuyorum. Bu tarz olayların iktidar ortaklarınca desteklenmesini, mazur görülmesini veyahut masumlaştırılmasını son derece vahim buluyoruz. Sayın Erdoğan’dan, ivedilikle, siyasal şiddete karşı açık bir duruş ortaya koymasını istiyorum. Eğer bunu yapmazsa bu ortamdan cesaret alanlar olacaktır. Ortaya çıkabilecek olayların da tek sorumlusu Sayın Erdoğan olacaktır." şeklinde konuştu. 

"Siyasette rövanşist hislere yer vermeyeceğiz"

Ali Babacan, siyasette rövanşist hislere asla yer vermeyeceklerinin altını çizerek, "Bir yanlışın bir diğer yanlışla düzeltilmeyeceğini biliyoruz. Bu sebeple, bir devri sabık üretilmesine de karşı olduğumuzu açık ve net bir şekilde belirtmek istiyorum." sözlerini sarf etti.





Yorumlar (0)