Babacan: Seçimi ilk turda kazanmalıyız

Katıldığı bir televizyon programında 2023 seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Deva Partisi lideri Ali Babacan, “Seçimi ilk turda ve ciddi bir farkla kazanmalıyız” dedi. 

SİYASET 20.06.2022, 17:34
Babacan: Seçimi ilk turda kazanmalıyız

Cumhur İttifakı’nın 2023 seçimlerindeki adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklanırken, Millet İttifakı’nın adayı ise uzun süredir merakla bekleniyor. Katıldığı bir canlı yayında gündemdeki konuları değerlendiren Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masanın henüz ortak aday konusunda bir isim belirlemediğini söyledi. 

“Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ortak aday ile girmeyi hedefliyoruz”

Altı partinin de cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili kriterlerinin benzer olduğunu ifade eden Babacan, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ortak aday ile girmeyi hedefliyoruz. Bu konuda da istişareler devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda ve ciddi bir farkla kazanmalıyız. Bunu bir zorunluluk olarak değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu. 

“İsim konusunda hiçbir değerlendirmemiz olmadı”

Ortak bir isimde uzlaşılması halinde cumhurbaşkanı adayının da belirlenen kriterlere imza atması gerektiğini vurgulayan Babacan, “Bahse konu olan ortak aday, altılı masada bulunan bir genel başkanımız da olabilir. Başka bir isim de olabilir. Bu konuların hiçbirini şu ana kadar ele almış değiliz. İsim konusunda hiçbir değerlendirmemiz olmadı. Bunu net bir şekilde söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)