"Babacan-İmamoğlu yılları gelecek!"

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, "AK Parti'nin kendini toparlaması çok zor çünkü felç oldu" ifadelerini kullandı.

SİYASET 15.07.2019, 21:57
"Babacan-İmamoğlu yılları gelecek!"

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AK Parti'nin çekirdek seçmeninin yüzde 38'den yüzde 27 oranına düştüğünü ve düşüş eğiliminin devam ettiğini, çekirdek seçmenin ise hâlen en çok AK Parti'de olduğunu belirtti.

Araştırma şirketi KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, geçtiğimiz gün AK Parti'den istifasını veren eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın AK Parti'den "aklen ve kalben ayrışma yaşayarak" ve "yeni bir çalışma başlatmak" üzere istifasının ardından yaşanması muhtemel siyasi süreci Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya yorumladı.

İktidarla muhalefet arasında yüzde 51-49'luk bir denge oluştuğundan bahseden KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın partisinin yüzde 2'lik bir karşılığı olsa bile dengenin hızla değişeceğini ifade etti.

AK Parti'de geri dönüş zor!

Son araştırmalarında siyasi partilerin küçük miktarda oy değişiklikleri yaşadığını ancak bu değişikliklerin siyasete etkisinin çok büyük olacağını da belirten Araştırma şirketi KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AK Parti'nin düşüş eğiliminde olduğunu ve geri dönüşün zorluğunu vurguladı.

AK Parti felç oldu!

Araştırma şirketi KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, kararsız seçmenin yüzde 40'lara ulaştığından ve çoğunluğunun eski AK Parti seçmenlerinden oluştuğundan da bahsederek, AK Parti'nin felç olduğunu ve liderinin iktidarını sürdürmek için bir aygıta dönüştüğünü belirtti.

Ali Babacan-Ekrem İmamoğlu

AK Parti'den istifasını veren ve parti kurması beklenen iske Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Türkiye'deki dört köşeli siyasi iklimin dışına çıkarak bir söylem geliştirmesi halinde başarılı olabileceğinin altını çizen Bekir Ağırdır, gelecekte Ekrem İmamoğlu ile Ali Babacan arasında iktidar çekişmesinin olacağını, Selahattin Demirtaş'ın da muhalefet lideri pozisyonunda olduğu bir siyasi sürecin yaşanabileceğini de ifadelerine ekledi.

Yorumlar (1)
efko efko 5 yıl önce
felç olan sadece bekirin beynidir, adam yıllardır olanı değil olmasını istediğini söyleyip duruyor