Babacan: Hiç karışmayın ülke ekonomisi daha iyi büyür!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Tekirdağ İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "2018 haziran ayında Partili Cumhurbaşkanı göreve geldi. Ardından Berat Albayrak geldi. İstifadan sonra bir süre koltuk boş kaldı. Birden ekonomik göstergeler düzelmeye başladı. Demek ki gölgeleri bile ülke ekonomisini bu duruma düşürmeye yetiyor." dedi.

SİYASET 25.11.2020, 15:23 25.11.2020, 15:33
Babacan: Hiç karışmayın ülke ekonomisi daha iyi büyür!

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Bir dönem hizmetkarı olacağınızı söylediğiniz halkımıza şimdi efendi olmaya kalkıyorsunuz. Bugün sokaktaki hayatta, insanların şikayetleri ve ekonominin gerçekliğiyle aranızdaki bağ kopup gitmiş. Şimdi halkımız hatırlıyor. Çünkü hatalarınızın bedelini halkımız ödüyor. Fiilen onlar yaşıyor." dedi.

Babacan Tekirdağ İl Kongresi'nde yapmış olduğu konuşmada, "Ekonomiyi batırdıklarını görünce, AB'den söz etmeye başladılar. Pabuç pahalı tabi. Dün ne diyorlardı, şimdi ise ne diyor, görüyorsunuz." sözleriyle iktidara yüklenen Babacan, "Bütün salgının maliyetini tek başına vatandaşa yükleyemezsiniz. Devlet olmanın da bir sorumluluğu vardır. Eğer şu an ekonomimiz kötü bir durumdaysa, yalnızca ve yalnızca sizin kötü yönetimizden dolayı bu halde. Vatandaşların bunda bir kusuru yok." dedi.

Babacan'ın konuşmasından önemli satır başları şu şekilde:

"Gölge etmeyin ülke ekonomisi daha iyi büyür"

"Hiç karışmayıp, gölge etmeseler inanın ki ülke ekonomisi çok daha hızlı bir şekilde büyür. Canlı örneğini iki hafta öncesinde gördük. Ne oldu bakın, 2018'in haziran ayında Partili Cumhurbaşkanı göreve başladı, Berat Albayrak'ı göreve getirdi. 2 senedir durum tam bir felaket. İlgili bakan ortada yok. İstifa gününden sonra gören var mıdır bilmiyorum. Bir süre koltuk boş kaldı. Ekonomik göstergeler birden düzelmeye başladı. Demek ki gölgeleri dahi ülke ekonomisini bu duruma düşürmeye yetiyor. O gölge kalkınca bile ekonomide nefes oluyor."

"Toplum baştan aşağıya yoksullaşıyor, farkında değiller"

"Esnafa, küçük işletmelere sadece bir borç yapılandırması önerisinde bulunuyorlar. Borcunu ödeyen esnafa diyorlar ki; sonra öde. Sonra öde deyip arada faiz de işletiyorlar. Açıklamış oldukları yapılandırma takvimine göre son başvuru 31 Aralık. İlk ödeme tarihi ise 31 Ocak. İş yerlerinin bir kısmı halihazırda kapalı. Bir kısmı açık ama günler siftahsız bir şekilde tamamlanıyor. Hükümete el insaf diyoruz. Dükkanlar kapalı, servis araçlarının 13 Mart tarihinden bu zamana dek kontağı kapalı. Ekmek kapılarına kilit vuruldu. Hala vatandaştan vergi toplama derdindeler. Esnafın halini unuttu bunlar, ev hanımlarının, öğrencilerin halini unuttu, öğretmenlerin ve açın halini unuttu. Tepeden tırnağa yoksullaşıyor toplum, bunun farkında değiller."

"Salgının maliyetini vatandaşın üzerine yıkamazsınız"

"Bütün bu salgının maliyetini vatandaşın üzerine yıkamazsınız. Devlet olmanın da bir sorumluluğu vardır. Eğer ekonomi kötü bir durumdaysa bunun sebebi sizin kötü yönetiminiz. Vatandaşın bunun üzerinde bir kusuru yok. 

Vatandaş 'Suçum oy vermek miydi?' diyor. Haklılar. Anne-babalar geceleri başlarını yastığa koydukları zaman, ertesi gün çocuklarımızın karnını doyurabilecek miyiz diyerek kaygılanıyorlar; çocuklarımızın eğitimi nasıl olacak diye kaygılanıyorlar."

"Halka efendi olmaya çalışıyorsunuz"

"Bir dönem hizmetkarı olacağınızı söylediğiniz bu halka şimdi efendi olmaya çalışıyorsunuz. Bugün sokaktaki yaşamla, insanların şikayetiyle, ekonominin gerçekliğiyle aranızda bulunan bağ kopup gitmiş. Ama halkımız hatırlıyor. Çünkü yaptığınız hataların bedelini halkımız ödüyor. Fiilen onlar yaşıyor.

Ekonomiyi batırdıklarını anlayınca şimdi AB'den söz etmeye başladılar. Pabuç pahalı tabi. Görüyorsunuz, dün ne diyorlardı, şimdi ise ne diyorlar."

Yorumlar (0)