Babacan: Faiz ne veliahtla ne de talimatla düşer

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın ziyaretine dair konuşan Ali Babacan, "Hesap ne? 'Prens Selman gelecek, faiz ve kur düşecek...' Faiz ne veliahtla ne de talimatla düşer. Güven ortamını tesis etmeden döviz kurunu, enflasyonu ve faizi düşüremeyecekler. Bu faiz yalnızca güvenle düşebilir." dedi.

SİYASET 22.06.2022, 19:54
Babacan: Faiz ne veliahtla ne de talimatla düşer

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Babacan, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında konuştu. 

Marmaris'teki devam eden orman yangını hakkında konuşan Babacan, hükümeti bir an evvel orman yangınlarına karşı gerekli bütün önlemleri almaya davet etti.

"Seçim yıldızı olacağız"

"Seçim dönemine girdik." diyen Babacan, "Allah'ın izniyle seçimin yıldızı olacağız. Seçimdeki başarımız, yok sayılanların, görmezden gelinenlerin zaferi olarak tarihe yazılacak. Biz başarmak zorundayız. Demokrasi yolculuğumuz tamamına ermelidir. Kamudaki gücüne sığınarak halka, yurttaşa parmak sallayanları, Türkiye bir daha görmesin diye buna mecburuz." dedi.  

"Erdoğan'dan ve Şentop'tan ses çıktı mı?"

Babacan, geçtiğimiz hafta 'saygısız bir memurun', DEVA Partisi Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu'na ve yurttaşlara hukuksuz bir şekilde saldırıda bulunduğunu dile getirerek, devlet için görev yapan bir şahsın, hakkını savunan insanlara hakaret savurduğunu kaydetti.

Yeneroğlu'nun ve yurttaşların tehdit edildiğini söyleyen Babacan, "Sayın Erdoğan'dan herhangi bir ses çıktı mı? Hayır. Çünkü yurttaşa sallanan parmakta Cumhurbaşkanı'nın gölgesi var. TBMM Başkanı'ndan itiraz duydunuz mı? Hayır. Sayın Şentop, TBMM'de yalnızca AK Parti için görev yapmıyorsunuz. Uyarı asla yetmez, daha fazlasını yapmak durumundasınız. İdari bir tahkikatı ivedilikle başlatmak zorundasınız." dedi. 

"Bu bir sansür yasasıdır"

Meclis'teki 'Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Gerçekleştirilen Teklif'i dikkatli bir şekilde takip ettiklerini kaydeden Babacan, "Bu bir sansür yasasıdır. Medyayı, internet haber sitelerini ve ifade hürriyetini yok etmektir. Bu teklifi asla kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu. 

Pınar Gültekin davasında verilen kararına sert bir şekilde tepki gösteren Babacan, sanığa 'ödül' verildiğini söyledi.

Babacan, "Mayıs ayında minimum 36 kadın öldürüldü. Kadınları katleden zihniyeti toprağa gömmek zorundayız. İktidara gelir gelmez bu işi tersine çevireceğiz. İstanbul Sözleşmesi'nde derhal dahil olacağız." diye konuştu. 

"TBMM'ye başarısızlık vesikası sundular"

Ali Babacan, 'önceki gün iktidarın, TBMM'ye tam bir başarısızlık vesikası sunduğunu' dile ifade ederek, şöyle konuştu:

"TBMM'ye ek bütçe getirdiler. Bunlar hesap kitap yapmayı bilmiyorlar. Henüz altı ay evvel TBMM'den geçirdikleri bütçede ortaya konulan hesap, çarşıya uymadı. Bütçeyi hazırladıklarında 2022'de doların 9,30 TL olacağını hesap ettiler. 2024 için dahi 10,8 TL olarak varsaydılar. Dolar Haziran 2022'de 17 TL'yi geçti. Bunun altında kimin imzası bulunuyor? 'Ben ekonomistim.' diye ortada dolaşan Sayın Erdoğan'ın imzası bulunuyor. Bütçe hazırlandığında enflasyonu yüzde 9,8 olarak hedeflediler. Bugün ise makyajlı hali bile yüzde 70'i aştı. Gerçek enflasyon yüzde 150'den fazla. Hazine'nin yüzde 15'le borçlanacağını hesapladılar fakat faiz yüzde 24'e çıktı. Adeta hayal alemindeler. Burunlarının ucunu bile göremiyorlar. 'Bizim bir bildiğimiz var.' edasıyla dolaşıyorlar ama hiçbir şey bilmiyorlar. Prens Selman geldi. Hesap ne? 'Prens Selman gelecek, faiz ve kur düşecek...' Faiz ne veliahtla ne de talimatla düşer. Güven ortamını tesis etmeden döviz kurunu, enflasyonu ve faizi düşüremeyecekler. Bu faiz yalnızca güvenle düşebilir." dedi. 

Ülkemizin topyekun bir iktidar ve zihniyet değişimi gerçekleştireceğini ve partisinin bunun baş aktörü olacağını kaydeden Babacan, "Daha evvel duyurduğum gibi biz seçimlere DEVA Partisi olarak gireceğiz." sözlerini sarf etti. 

Babacan, 2 Temmuz'da Gebze'de gerçekleştirecekleri mitinge yurttaşları davet etti.

Yorumlar (0)