Babacan, Erdoğan’a seslendi: Bu sözlerimi dikkate al

Partisinin Ankara İl Teşkilatı ile bayramlaştıktan sonra açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi. 

SİYASET 09.07.2022, 17:39
Babacan, Erdoğan’a seslendi: Bu sözlerimi dikkate al

Türk ekonomisinin ağır bir krizden geçtiğini dile getiren Babacan, “Ekonomimiz uluslararası piyasalarda güven kaybetmeye devam ediyor. Sayın Erdoğan’a bir kez daha seslenmek istiyorum. Bugün bayram, bari bugün otur da bir düşün. Nerede hata yaptığını artık fark et. Seçim biter bitmez biz ekonomiyi rayına oturtacağız ama o zamana kadar daha çok vakit var. Eğer Türkiye’yi iflasa sürüklersiniz, bizim bu işin altından kalkmamız daha da zorlaşacak. Bugün seçim yapılsa ve iktidara gelsek, 6 ayda tüm sorunların üstesinden geliriz” ifadelerini kullandı. 

“Benden ders almıyorsan, bari ülkenin düştüğü şu durumdan ders al”

“Bu sözlerimi dikkate al” diyerek açıklamalarına devam eden Babacan, “Kendisi geçen gün bir açıklama yaptı. Şahsıma seslenerek, ‘Bana ders vermeye çalışıyor’ diyor. Ancak şu bir gerçek ki, derse ihtiyacı var. Benden ders almıyorsan, bari ülkenin düştüğü şu durumdan ders al. TÜİK ve Merkez Bankası’nın başına işini bilen ve dürüst kişileri yerleştir. Ardından da bu işlere daha fazla müdahil olma” şeklinde konuştu. 

“Gerçek enflasyon oranı yüzde 200’e varmış durumdadır”

TÜİK’in verileri makyajlı bir şekilde paylaştığını belirten Babacan, “Bugün ülkemizde gerçek enflasyon oranı yüzde 200’e varmış durumdadır. Maalesef ülkemizde o makyajlı oranlarla memurumuza, emeklimize zam yapılıyor. Milyonlarca insanın gözü önünde yalan söylüyorlar. İktidarın dilinde üç beş tane başlık var. Adeta papağan misali, durmadan bunları tekrarlıyorlar. Sayın Erdoğan durmadan enflasyonu tek haneye indireceklerini iddia ediyor. Ne tek hanesinden bahsediyorsunuz? Enflasyon üç haneye çıktı. Faizlerden bahsetmiyorum bile. Halkımız bunların hiçbirini hak etmedi” dedi. 

Yorumlar (0)