Babacan: Erdoğan’a bir iyi bir de kötü haberim var

Ali Babacan, "Sayın Erdoğan’a bir iyi bir de kötü haberim var. İlk olarak iyi haberle başlayalım. Ülkemizde enflasyon muhakkak düşecek. Tek haneli düzeylere inecek. Herkes için iyi olan haber bu. Fakat kendisine bir de kötü haberim var. Enflasyon tek haneli düzeylere düştüğünde Türkiye'yi yöneten artık Erdoğan olmayacak." dedi.

SİYASET 02.02.2022, 22:27
Babacan: Erdoğan’a bir iyi bir de kötü haberim var

DEVA Partisi lideri Babacan, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği haftalık değerlendirme toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın enflasyona ilişkin açıklamalarını hatırlatarak, "İTO'ya (İstanbul Ticaret Odası) göre megakentte fiyatlar yalnızca ocak ayında aylık bazda yüzde 13,8 arttı, senelik artış oranı ise yüzde 50,9 düzeyinde." şeklinde konuştu.

Bunun, 'asgari ücretten 516 TL daha azaldığı' manasına geldiğini söyleyen Babacan, ""Sayın Erdoğan’a bir iyi, bir kötü haberim var. İlk olarak iyi haberle başlayalım. Ülkemizde enflasyon muhakkak düşecek. Tek haneli düzeylere inecek. Herkes için iyi olan haber bu. Fakat kendisine bir de kötü haberim var. Enflasyon tek haneli düzeylere düştüğünde Türkiye'yi yöneten artık Erdoğan olmayacak. Daha evvel, 2002 ve 2008 yılında nasıl iki kez bu ülkeyi krizden biz kurtardıysak bu krizden çıkartmak da bir kez daha bize nasip olacaktır." yorumunda bulundu.
 

"Devleti batırma projesi"

AK Parti'nin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştiren Babacan, şöyle konuştu:

"Döviz korumalı vadeli TL hesabı diye ortaya çıkardıkları şey, devleti batırma projesinden başka bir şey değildir. İş başına gelir gelmez bu devleti batırma kampanyasını sonlandıracağız. Birikim olanağı olan kısıtlı sayıda mevduat sahibine garanti para verilsin diye, yükün dar gelirli yurttaşımızın sırtına yıkılmasına müsaade etmeyeceğiz. Çok az sayıda varlıklı mevduat sahibi, kendileri dahi talep etmediği halde, dolara karşı korunsun diye, faturanın her gün fakirleşen milletimize ödetilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu devletin Hazinesi'ni de düşürüldüğü bu çukurdan kurtaracağız."

"Ülkece zenginleşeceğiz"

Ülkemizin zor günlerden geçtiğini söyleyen Babacan, Türkiye'yi önce sağlam bir hukuk zeminine kavuşturacaklarını kaydetti.

Babacan, şunları ifade etti:

"Bu halkın daha fazla yoksullaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşın geçim sıkıntısını bilen, işinin ehli kadrolarla problemlerin altından kalkacağız. Çok yakında, istihdam, finans ve makro ekonomi alanlarında, 90 ve 360 gün içerisinde gerçekleştireceklerimizi adım adım taahhüt ettiğimiz şekilde eylem planımızı açıklıyor olacağız. 'Zamanı geldiğinde bakarız.' diyen bir parti değiliz. Her hususta, detaylı hazırlıklar yapıyoruz. İlk olarak güveni tesis edeceğiz, sonrasında ülkece zenginleşeceğiz."

Yorumlar (0)