Babacan'dan 'Kürt sorunu' çıkışı

Van'da konuşan Ali Babacan, "Ülkemizde şu anda Kürt sorunu var. Buradan Erdoğan'a ve Bahçeli'ye sesleniyorum. Böyle bir sorun var mı yok mu? Biz bu sorunu eşit yurttaşlık temelinde çözeceğiz. Bu ülkenin her bir yurttaşı aynı samimiyetle kucaklanmalı. Bu ülkede beraberlik ve birliğin başka türlü sağlanması imkansız." dedi.

SİYASET 06.08.2022, 22:06
Babacan'dan 'Kürt sorunu' çıkışı

Van'a bağlı Erciş ilçesindeki programının akabinde kente gelen DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi lideri Babacan ve beraberindekiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Ardından İpekyolu ilçesindeki bir iş merkezinde DEVA Partisi Van İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştiren Babacan, parti projeleri ve programı hakkında bilgiler verdi.

"Kürt sorunu var"

Ülkemizde birçok problemin yaşandığını ve bu problemlerin çözümünün kolay olduğunu kaydeden Babacan, şu ifadelere yer verdi:

"Devlet yurttaşın ayağına gelecek. Yurttaş kapı kapı dolaşarak sosyal destek almak için uğraşmayacak. Her aile için sosyal destek uzmanı görevlendireceğiz. Türkiye'nin problemleri büyük ve gittikçe de büyümeye devam ediyor. Ekonomik problemler büyüyor fakat Türkiye'nin problemleri yalnızca ekonomiyle ilgili değil. Ekonominin temelinde olan şeyler neler? Demokrasi, özgürlük, insan hakları, adalet, hukuk. Eğer o temel sağlam atılmazsa bu bina ayakta durmaz. Ülkemizde şu anda Kürt sorunu var. Buradan Erdoğan'a ve Bahçeli'ye sesleniyorum. Böyle bir sorun var mı yok mu? Biz bu sorunu eşit yurttaşlık temelinde çözeceğiz. Bu ülkenin her bir yurttaşı aynı samimiyetle kucaklanmalı. Bu ülkede beraberlik ve birliğin başka türlü sağlanması imkansız.

"Her alan için eylem planları hazırladık"

Seçimlerin akabinde yepyeni bir sayfa açacağız. Cebimizde çözümün ve güvenin anahtarlarıyla dolaşıyoruz. Her alandaki problemleri nasıl çözeceğimizi açık ve net bir şekilde anlatıyoruz. Her alan için eylem planları hazırladık. Çözümlerimizi, yazılı bir biçimde bütçesini de hesap ederek tek tek ortaya koyduk. Öyle bol keseden atıp tutanlardan değiliz. Biz hesabımızı gerçekleştiriyoruz. Her ne söz verdiysek yerine getireceğiz ve gerekeni yapacağız. İşte bu yüzden yarınların Türkiye'sinin mimarları bizler olacağız. Ülkemizin değişiminde partimiz asli bir görev alacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın."

Yorumlar (0)