Babacan'dan Erdoğan'a: Ne dese tutmuyor, hiç kimse yemiyor

Ali Babacan, "Ülkenin taraflı, partili Cumhurbaşkanı son bir hafta içerisinde enflasyon problemi için önce 'köpük' dedi, ardından 'müsilaj' dedi. Bugün ise çıkıp 'şişkinlik' demiş. Ne dese tutmuyor. Hiç kimse bunları yemiyor. Hiç boşuna çabalamasın. Yurttaşlarımız enflasyonun ne olduğunu çok biliyor. Çünkü bunu bizzat yaşıyor." dedi.

SİYASET 13.01.2022, 00:22
Babacan'dan Erdoğan'a: Ne dese tutmuyor, hiç kimse yemiyor

DEVA Partisi lideri Babacan, haftalık değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Babacan, Erdoğan'a tepki göstererek, "Ülkenin taraflı, partili Cumhurbaşkanı son bir hafta içerisinde enflasyon problemi için önce 'köpük' dedi, ardından 'müsilaj' dedi. Bugün ise çıkıp 'şişkinlik' demiş. Ne dese tutmuyor. Hiç kimse bunları yemiyor. Hiç boşuna çabalamasın. Yurttaşlarımız enflasyonun ne olduğunu çok biliyor. Çünkü bunu bizzat yaşıyor." sözlerini sarf etti.

"Beştepe'de enflasyon yaşanmıyor"

Babacan'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle:

"Gerçek enflasyonun ne oranda olduğunu gizleyemezsiniz. Enflasyon bir ülke ekonomisi için tam anlamıyla beladır. Yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapar. Ülkemizdeki enflasyon yüzde 36 mı? Bağımsız araştırma gruplarının yaptığı hesaplara göre yüzde 80.

Türkiye'nin gerçek enflasyonu hem OECD hem de G20'de en yüksek enflasyondur. Belli ki Beştepe'de enflasyon pek yaşanmıyor. Enflasyonun ne olduğunu unuttular.

"Devlet kendi çocuklarını depresyona sürüklüyor"

Cumhuriyet tarihinde şu ana kadar hiç bu denli gelir eşitsizliği olmamıştı. Ortada büyük bir adaletsizlik ve haksızlık var. Bunun bedelini de bu ülkenin gençleri ödüyor. Türkiye'yi yönetenler ise bu problemleri çözmüyor, sürekli olarak onlara hakaretler savuruyor. Gençlerimiz yaşayacak ülke arayışına giriyor. Ülkeden kaçmaya çalışıyorlar. Çok ağır bir depresyon söz konusu. Devlet kendi çocuklarını depresyona sürüklüyor. 

Mevcut hükümet bu ülkenin kaderi değildir. Bu ülkenin gençleri kendilerini güvende hissetmelidir. Biz tüm bu çaresizlikleri reddediyoruz. Bu ülkenin insanları mutsuzluğu hak etmiyor."

"TCMB ve TÜİK bağımsız olmalıdır"

Enflasyonunun azalmasının tamamen güvenle alakalı olduğunu dile getiren Babacan, ekonominin zemininde güven, adalet, hukuk, hürriyetler, insan hakları ve demokrasinin bulunduğunu vurguladı. 

Merkez Bankası ve TÜİK'in ivedilikle bağımsız yapılması gerektiğini dile getiren Babacan, 130 maddeden oluşan istihdam ve makro ekonomik finans hususunda eylem planı taslakları olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)