Babacan'dan Erdoğan'a: Madem keramet imzada...

Ali Babacan, "Sayın Erdoğan benim için 'Sen ne yaptın? İmzayı ben attım.' diyor. Tam yetkilisiniz. Tek bir imzayla istediğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz. Madem ki keramet imzada, o halde bir imza atın da şu enflasyon düşsün. Fiyakalı bir imza daha atın da hayat pahalılığı bitsin." dedi.

SİYASET 25.09.2022, 22:48
Babacan'dan Erdoğan'a: Madem keramet imzada...

DEVA Partisi lideri Babacan, partisince Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde yaptığı konuşmada, dini inancı, mezhebi, etnik kimliği her ne olursa olsun herkesin bu ülkenin onurlu ve eşit yurttaşı olduğunu ifade etti.

"Hukuk çerçevesinde hareket edeceğiz"

Parti olarak zengin ve hür bir Türkiye için yola çıktıklarını söyleyen Babacan, hukuk çerçevesinde hareket edeceklerini kaydetti.

Babacan, "Hukuksuzlukla mücadeleleri dahi hukuk çerçevesinde yapacağız. Çünkü devlete yakışan da budur. Devlete yakışan adaleti tesis etmektir." dedi.

Ekonominin temelinde demokrasi, hürriyet, adalet ve hukuk olduğunu belirten Babacan, sosyal yardımları gereksinim duyan herkese ulaştıracaklarını dile getirdi.

"Amacımız, hiç kimsenin yardıma muhtaç olmadığı bir Türkiye"

İhtiyaç sahiplerine asgari düzeyde gelir desteği sağlayacaklarını belirten Babacan, şöyle devam etti:

"Bu, ihtiyacı olan her bir yurttaşın asgari gereksinimlerini karşılayacak bir geliri devletin garanti altına alması demek. Bizim asıl amacımız, tek bir yurttaşımızın dahi sosyal yardıma ihtiyaç olmadığı bir Türkiye'dir. Amacımız, yurttaşlarımızın üreterek zenginleştiği bir Türkiye'dir. Her birinizin çalışarak hak ettiği yaşam düzeyine ulaşana dek bunun için çalışacağız. Çocukların eğitim gereksinimleri için de özel programlar devreye girecek.

"Madem keramet imzada..."

Sayın Erdoğan benim için 'Sen ne yaptın? İmzayı ben attım.' diyor. Kendisine buradan sesleniyorum. Dört senedir bu ülkeyi tek bir imzayla yöneten siz değil misiniz? Tam yetkilisiniz. Tek bir imzayla istediğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz. Madem ki keramet imzada, o halde bir imza atın da şu enflasyon düşsün. Fiyakalı bir imza daha atın da hayat pahalılığı bitsin. Ağzıyla kuş tutsa da yapamaz. Çünkü bilmiyor ve bunun farkında değil. Bu işi bilenlerle çalışmıyor."

Yorumlar (0)