Babacan'dan Erdoğan'a: Gençler işsiz ve umutsuz; nasıl evlensinler?

Babacan, "30 yaşından evvel ne kızlar ne de erkekler evleniyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Yönettiğiniz ülkede gençler umutsuz, işsiz ve korkuyor. Nasıl aile kuracaklar?" yanıtını verdi.

SİYASET 22.06.2021, 22:43 23.06.2021, 17:35
Babacan'dan Erdoğan'a: Gençler işsiz ve umutsuz; nasıl evlensinler?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin il binasını açmak üzere gittiği Afyonkarahisar’da önemli açıklamalarda bulundu.  Babacan, gençlerin işsiz, umutsuz olduğunu ve korktuğunu dile getirdi. 

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta gençlere 'evlenme' çağrısı yaptığını belirterek, şu soruları yöneltti: 

"Sayın Erdoğan, gençlerin geçimini ailelerinden aldığı harçlıkla sürdürmeye çalıştığını görmüyor musunuz? İş hayatına giren gençlerin çok düşük maaşlarla çalışmak zorunda kaldığını görmüyor musunuz? Durum böyleyken nasıl aile kursunlar?

“Hangi parayla evlenecek? İş yok, para yok..."

Babacan, 27 yaşında oğlu olduğunu dile getiren bir yurttaşın Erdoğan'ın evlilik ile ilgili sözleri üzerine, “Hangi parayla evlenecek? İş yok, para yok.” diye seslenmesini örnek olarak gösterdi.

Babacan, “Yanıt işte burada. Evlenme çağına gelmiş gençlerimizin, ebeveynlerinin derdi bunlar işte. Sayın Erdoğan, gençlerin geçimini ailelerinden aldığı harçlıkla sürdürmeye çalıştığını görmüyor musunuz? İş hayatına giren gençlerin çok düşük maaşlarla çalışmak zorunda kaldığını görmüyor musunuz? Durum böyleyken nasıl aile kursunlar?” ifadelerini kullandı. 

"‘Ev gençleri’ diye bir toplum kesimi oluştu"

Babacan, şöyle devam etti:

“Siz elbirliğiyle ekonominin çarklarını bozduğunuz için gençler iş bulamıyor, eve mahkum oluyor. Her 4 gençten 1'i ne işte ne de okulda. ‘Ev gençleri’ diye bir toplum kesimi oluştu. Yönettiğiniz ülkede gençler odalarından dışarı çıkamıyor. Yönettiğiniz ülkede gençler umutsuz, işsiz ve korkuyor. Tek imza ile ülkeyi yönetiyorsanız, tek sorumlu olduğunuzu kabul etmek mecburiyetindesiniz.”





Yorumlar (0)