Babacan'dan Erdoğan'a 'BAE' sorusu

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "BAE, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında mıydı, değil miydi?" diye sordu.

SİYASET 16.02.2022, 19:45
Babacan'dan Erdoğan'a 'BAE' sorusu

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi lideri Babacan, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği haftalık değerlendirme toplantısında, ülkemizin güçlü, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir büyüme modeline gereksinim duyduğunu dile getirdi.

Ekonomideki bazı gelişmelere işaret eden Babacan, Türkiye'nin problemlerinin çok acil olduğunu, yurttaşların seçimi beklemeye sabrı olmadığını belirtti.
 

"Acil bir durumdur"

Akaryakıt, doğal gaz ve elektriğe gelen zamların her eve ateş olarak düştüğünü kaydeden Babacan, şöyle konuştu:

"Buradan iktidara çağrıda bulunuyorum, dar gelirli yurttaşlarımızı doğal gaz, elektrik, kömür gibi temel gereksinim maddelerindeki fiyat zamlarına karşı koruma maksadıyla özel bir destek programı hazırlayın. Doğal gaz ve elektrik faturalarındaki vergileri ivedilikle indirin. Çiftçilerimiz için tohum, gübre, mazot, elektrik, yem, ilaç gibi girdi maliyetlerindeki yükselişleri telafi edebilecek özel bir destek programı hazırlayın. Esnafımız için kredi, destek ve garanti mekanizması hazırlayın. İktidarın neden olduğu enflasyon karşısında ezilen yoksul ailelere, direkt olarak gelir desteğinde bulunun. Vurdumduymaz olmayı bırakın. Yurttaşlarımızın dayanacak kuvveti kalmadı. İktidarı buradan bir kez daha uyarıyorum, bu acil bir durumdur. İvedilikle, ama ivedilikle bu tedbirleri alın."

Enflasyon hakkında konuşan Babacan, "İlk seçimlerin ardından biz enflasyonu, iktidarımızın en geç 2'inci senesinde tek haneli rakamlara tekrar indiririz." şeklinde konuştu.

DEVA Partisi lideri, temel gıda ürünlerine gelen KDV indiriminin de pek bir işe yaramayacağını söyleyerek, gıda üreticilerinin girdi maliyetlerinin çoğunun yüzde 18'lik KDV oranına tabi olduğunu belirtti.

"Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız"

Ekonomiyi iyileştirmenin yolunun, hukuk ve eğitimden geçtiğini, ülkemizde kuvvetler ayrılığını, yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü tekrar sağlamanın bir mecburiyet olduğunu dile getiren Babacan, "Ülkemizi insan haklarına dayalı olan bir hukuk devleti yapmak gerçek bir beka meselesidir." sözlerini sarf etti.

Babacan, eğitim hususunda da seçimlerden sonraki ilk 3 ay ve ilk 1 senede uygulayacakları eylem planının hazır olduğunu ifade etti. Eğitimin hemen her alanda yitirilen fırsat eşitliğinin tekrar geri kazanılması gerektiğinin altını çizen Babacan, "Zengin olan ailelerin evlatları ile yoksul ailelerin evlatları arasındaki makası daraltmak maksadıyla 'Eğitim Destek Banka Kartı' uygulamasını başlatacağız. Öğrenciler temel gereksinimlerini kendi tercihlerine göre karşılayabilecekler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'BAE' sorusu

Erdoğan'ın BAE'ye yaptığı ziyareti de değerlendiren Babacan, şu ifadelere yer verdi:

“Biz hiç kimseye ‘Bozduğun ikili ilişkileri niçin düzeltiyorsun?’ demiyoruz.  Sayın Erdoğan’ın bu halka bir yanıt vermesi gerekiyor. BAE, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında mıydı, değil miydi? Yanıt verin. Eğer arkasındaysa hangi hakla kendi yurttaşlarımızın onurunu, hukukunu çiğniyorsunuz? Değilse bunca yıldır milletimizi niçin aldattınız? Bir suç örgütü liderinin yayımladığı videolar mı sizi bunlara mecbur bıraktı yoksa? Tabii bu da akla gelmiyor değil."

Yorumlar (0)