Babacan'dan Bahçeli ve Erdoğan'a: Hodri meydan

Ali Babacan, seçim kanunu teklifine ilişkin, "Masa başında bulunan formüllerle, entrikalarla seçim kazanamazlar. Seçim yalnızca meydanda kazanılır. Bunun için hodri meydan diyorum. Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan kendi kazdıkları kuyuya düşecek." dedi.

SİYASET 16.03.2022, 18:21 16.03.2022, 23:20
Babacan'dan Bahçeli ve Erdoğan'a: Hodri meydan

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi lideri Babacan, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

Babacan, TBMM'ye sunulan seçim kanununda değişiklik teklifini yorumladı.

Taraflı ve partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi marifetiyle istikrarın ve adaletin canına okuyanların, şimdi de 'yönetimde istikrar ve temsilde adalet' gibi şaşalı lafların ardına sığınarak bir oyun çevirmeye çabaladıklarını belirten Babacan, "Seçimi, şu anki kurallarla artık kazanamayacaklarını çok iyi bir şekilde anladıkları için seçimin kurallarıyla oynama derdindeler." şeklinde konuştu.
 

"Önümüzdeki ilk seçim..."

İktidarın bu hususta da yanıldığını belirten Ali Babacan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Seçimi, şu anki seçim sistemi sebebiyle kaybedeceklerini sanıyorlar. Kaybetmelerinin asıl sebebi ise zihniyetleri. Kaybeden, işte bu zihniyet olacak. TBMM'ye sunulan teklif tam da bahsettiğim şeylerin ispatı niteliğinde. Artık gidici olduklarını anladılar, bu işin kurallarıyla oynayarak nasıl daha fazla iktidarda kalabileceklerini düşünüyorlar. Bu teklifle birlikte bunu kanıtlamış oldular. Seçim yasaları üzerinden oynamaktan medet umanlar, yurttaşın çoktan vermiş olduğu kararla inatlaşmaya uğraşıyorlar."

Bunu 'boşuna bir gayret' olarak tanımlayan Babacan, "Seçim geldiğinde yurttaşımızın iradesi her çeşit siyaset mühendisliği formülünü ortadan kaldıracak. Bunu artık görün. Netice şimdiden Türkiye'ye hayırlı olsun. Önümüzdeki ilk seçim, devletin bütün imkanlarının, iktidarda bulunan bir parti lehine kullanılacağı son seçim olacak." dedi.

Babacan, fırsat eşitliği içinde seçimlerin gerçekleştirilmesini tesis edeceklerini belirterek, ülkemizin köklü demokrasisini kuvvetlendiren adımları atacaklarını dile getirdi. Babacan, bu maksatla güçlendirilmiş parlamenter sistemi kuracaklarını söyledi.

"İyi bir şeyse daha da düşürsünler"

Ülkemizi mutlaka hürriyetle, refahla ve adaletle buluşturacaklarını kaydeden Babacan, "Masa başında bulunan formüllerle, entrikalarla seçim kazanamazlar. Seçim yalnızca meydanda kazanılır. Bunun için hodri meydan diyorum. Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan kendi kazdıkları kuyuya düşecek." diye konuştu.

DEVA Partisi lideri, söz konusu teklifte seçim barajının yüzde 7'ye kadar düşürülmesine dair bir soruya, "İddiaları ne? Temsili demokrasi. Barajın düşmesi iyiyse daha da düşürün. Akıllarında kırt tane tilki dolaşıyor. Bizim için bir önemi yok. Fakat şunu unutmasınlar, bu halkın iradesi her barajı yıkar geçer. Boşa bir çaba olarak görüyoruz." cevabını verdi. 

Yorumlar (0)