Babacan'dan Albayrak'a: Kime güvenip devir teslime gitmiyorsun?

İstifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ı sert biçimde eleştiren Babacan, "Kime güvenip devir teslime gitmiyorsun?" dedi.

SİYASET 14.11.2020, 18:03 15.11.2020, 15:50
Babacan'dan Albayrak'a: Kime güvenip devir teslime gitmiyorsun?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Sakarya 1. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

"Haydi, hukuka uymaya başlayın"

İstifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ı sert biçimde eleştiren Babacan, "Ortadan kaybolup, sorumluluktan kaçamazsınız" dedi. 

Babacan'ın açıklamaları şöyle: 

"İki senedir kasanın başında olup sonra bir küçük mesajla ortadan kaybolmak diye bir şey olabilir mi? Bu milletin ödediği bedel, birilerinin ortadan kaybolmasıyla kaybolmuyor.

Milletimiz size ülkenin tapusunu vermedi. Yaptığınız her işlemin, imzaladığınız her evrakın sorumluluğu sizde. Birilerini gözden kaçırarak olan biteni kaybedemezsiniz.

Şimdi adaleti hatırlatanlar, adeta bizim açıklamalarımızı kopyalıyorlar. Onu da eksik yapıyorlar. Bizim kağıtta, hukuksuzluğu kimin yaptığı açıkça yazıyor: Hukuku katleden sizsiniz. 

Haydi, hukuka uymaya başlayın: İhale mevzuatını, şartnameleri defalarca niçin değiştirdiniz? Kimlerin vergi borçlarını neye göre ortadan kaldırdınız? Varlık Fonu neden kuruldu ve neden 63 milyar TL borca soktunuz?

Türkiye sizden de partinizden de büyüktür. "Biz batarsak bu ülke de batsın." diyerek, vatandaşlarımızı tehdit ederek bir yere ulaşamazsınız. Bu milletin nice çalışkan, fedakar evladı, liyakat sahibi nice genci varken bunlara kafaya takmayın."

"Neye güveniyorsun?"

Babacan, dün de Berat Albayrak'ın istifa etmesi sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim olmadığını hatırlatmış, "Kime güvenip devir teslime gelmiyorsun?" diye bir soru yöneltmişti. 

Albayrak'ı oldukça sert bir biçimde eleştiren Babacan, şunları kaydetmişti: 

"Devletin borcunu iki yılda ikiye katlayan bir bakan devir teslim törenine gelmiyor. Devlet geleneğinde ayrılan bakan ile göreve yeni gelen bakan devir teslim gerçekleştirir. Bu milletin gözünün içine bakacak yüzleri kalmadı. Kime güvenip de gelmiyor devir teslim törenine? 'Hala arkam sağlam.' diyor. Öyle sanıyor. Bu millet sizin hatalarınızın, akraba kayırmacılığınızın bedelini ödemek mecburiyetinde değil."





 

Yorumlar (0)