Babacan'dan adaylık açıklaması: Seçilebilirim

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde altılı masanın kendisini aday göstermesi ihtimali hakkında gelen soruyu yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Her türlü seçeneğe hazırız. Aday seçilirsem kazanabilirim. Görevimi en iyi şekilde yerine getiririm." dedi.

SİYASET 04.01.2023, 16:42 05.01.2023, 09:21 Hakan Öksüz
Babacan'dan adaylık açıklaması: Seçilebilirim

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kanser hastalığından dolayı 57 yaşındaki eşi Nebahat Merdanoğlu'nu kaybeden partisinin Kurucular Kurulu Üyesi Ali İhsan Merdanoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette Babacan'a eşlik edenler arasında Hasan Karal, Selma Aliye Kavaf ve Cihan Ülsen gibi bazı partili isimler de vardı.

"Bundan sonra yapılacak seçime erken seçim denemez"

Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularına cevap veren Babacan, "Seçim yaklaşıyor, yaklaşık 3-4 ay kaldı. Bundan sonra yapılacak seçime erken seçim denemez artık. Seçime hazırız. Türkiye bir an önce seçim günün gelmesini bekliyor. Sorunların ortadan kaldırılması ve yeni çözümlerin geliştirilmesi için iktidarın değişmesi gerekiyor. Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yok." ifadelerini kullandı.

"Altılı masa beni aday göstermek isterse seçilebilirim"

Babacan, altılı masanın ortak kararıyla aday seçilmesi ihtimali hakkında da konuştu. Altılı masada bulunan parti genel başkanlarından birinin aday olabileceğini söyleyen Babacan, "Uygun öneriler olursa masa dışından isimler de değerlendirilebilir. Her çeşit seçeneğe hazırız. Altılı masa beni aday göstermek isterse seçilebilirim. Görevimi en iyi şekilde yerine getiririm. Adayın kim olacağı, mutabakat sonucu belli olacak." dedi.

Yorumlar (0)