Babacan: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sosyal medya üzerinde istifa etmiştir!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Berat Albayrak'ın istifasını değerlendirdi. Babacan, istifa üzerinden ekonomi yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Babacan, "Berat Albayrak'ın istifa açıklaması bir iflas açıklamasıdır." dedi.

SİYASET 11.11.2020, 10:59 11.11.2020, 11:05
Babacan: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sosyal medya üzerinde istifa etmiştir!

DEVA Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Babacan, Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından yaptığı istifa açıklamasını değerlendirdi.

Babacan yapmış olduğu değerlendirmede, "Yapılan açıklama bir istifa değil iflas açıklamasıdır. Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi  sosyal medya üzerinden iflas etmiştir." dedi.

"Ülkenin bakanı istifa ediyor ama basından çıt yok"

Babacan yapmış olduğu değerlendirmede şunları söyledi:

"Biliyorsunuz evvelki gün sosyal medyadan bir istifa mektubu yayınlandı. Ve bu beğeni rekor kırdı. Bir dakika içinde 3 bin kişi beğendi. İnsanlar bu haberi sosyal medya üzerinden aldılar ve telefonlarının beğen tuşuna bastılar.

Ülkenin bir bakanı sosyal medya hesabından istifa ediyor ama basından çıt yok. Belli ki bir yerlerden talimat gelmesi bekleniyor. Basınımız bir istifa haberini bile talimat almadan veremiyor. Akraba kayırmacılığının, basını sansürleme işgüzarlığının sonuçlarını son günlerde yeniden şahit olduk."

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi iflasıdır açıklanan..."

Halkımıza yoksulluğu dayatan bir ekonomi politikasının nasıl iflas ettiğini canlı canlı gördük. Hukuku, demokrasiyi, insan haklarını askıya alanlar; saatlerce devleti de askıya aldı. Yapılan bir istifa açıklaması değil, iflas açıklamasıdır. Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi evvelki gece sosyal medyadan iflasını açıklamıştık.

(Berat Albayrak sosyal medya üzerinden yukarıdaki metni paylaşarak istifasını duyurmuştu)

"Türkiye ekonomisi bu çukurdan sadece ekonomi yönetimi değişimiyle çıkamaz"

Hazineyi boşalttılar anladık fakat şu anda hazinenin başı da boş. Devletin yönetimi bu şekilde olmaz. Bütün bu çöküşün ise faturasını bir-iki isim değişikliği yaparak kapatmaya çalışıyorlar. Türkiye ekonomisi içine düşmüş olduğu bu çukurdan yalnızca ekonomi yönetimi değiştirerek çıkamaz. 

"Mühim olan adaleti ve demokrasiyi iyileştirmek..."

Anayasanın açık bir şekilde ihlal edildiği bir ülkeye hukuk devleti diyemeyiz. Eğer anayasayla kendinizi bağlı hissetmiyorsanız, ülkenin çivisi çıkmış demektir. Gelen kişileri istediğiniz kadar değiştirin; eğer adaleti ve demokrasiyi iyileştirmiyorsanız, özgürlük ortamını genişletmiyorsanız ekonomi toparlanmaz. Ekonomi sağlam temeller üzerine inşa edilir. Bu temelin içinde demokrası, adalet ve özgürlükler vardır. Bu anlayış ve iktidar değişmeden ekonomi düzelmez."

Yorumlar (0)