Babacan: Bahçeli, AK Parti iktidara geldiğinde generallere mektup yazıyordu

DEVA (Demokrasi ve Atılım Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, "AK Parti iktidarının ilk yıllarında, generallere mektup yazarak, ‘İktidarı uyarın.’ diyen de Bahçeli’nin ta kendisiydi. Tabii o dönemlerde 2002 krizinden sonra baraj altında kalmış, TBMM'ye bile girememiş, generallere mektup yazıyordu. Bunların hepsi kayıt altında. Zaten Bahçeli'nin en tutarlı olduğu konu tutarsızlık. Tabii bir de krizlerin ortağı olması. Bu iki hususta oldukça tutarlı." dedi.

SİYASET 06.04.2021, 20:31 07.04.2021, 13:03
Babacan: Bahçeli, AK Parti iktidara geldiğinde generallere mektup yazıyordu

DEVA Partisi lideri Babacan, Şırnak İl Kongresi’nde gerçekleştirdiği konuşmada, gündemdeki sıcak gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu.



Babacan’ın konuşmasından satır başları ise şu şekilde:

"Doğru tahminde bulunduk"

"Dün sabah katıldığım bir televizyon programında dedim ki, ‘Kanal İstanbul’a karşı çıkan herkesi darbecilikle suçlayacaklar.’ Bu sözlerimin üzerinden bir gün dahi geçmedi, tam 8 saat sonra Sayın Erdoğan açıklamada bulundu, ‘Kanal İstanbul’a karşı çıkanlar, cumhuriyet ve Atatürk düşmanıdır.’ diye. Ne kadar ağır ithamlar, görüyor musunuz? Fakat biz bunu söyleyeceklerini doğru tahmin ettik. Ne yazık ki o bildiriyi yayımlayanlar da böyle bir fırsatı altın tepsi ile bu iktidara sundular. Belki de bu işin içinde başka bir iş vardır, orasını bilmeyiz. Herkes çevresine bu iktidar gibi rant gözlükleri ile bakmıyor. Türkiye'nin istikbalini, yarınlarını düşünenler de yok değil. Biz varız biz. Biz bu rant düzenine de düşman dile sonuna kadar karşı koyacağız.

"Hepsi kayıt altında"

Peki ne yapıyor büyüklü-küçüklü ortaklar? Hemen bu ülkenin acı darbe hafızasını suistimal etmeye, Türkiye'yi kutuplaştırmaya çalışıyorlar. AK Parti iktidarının ilk yıllarında, generallere mektup yazarak, ‘İktidarı uyarın.’ diyen de Bahçeli’nin ta kendisiydi. Tabii o dönemlerde 2002 krizinden sonra baraj altında kalmış, TBMM'ye bile girememiş, generallere mektup yazıyordu. Bunların hepsi kayıt altında. Zaten Bahçeli'nin en tutarlı olduğu konu tutarsızlık. Tabii bir de krizlerin ortağı olması. Bu iki hususta oldukça tutarlı.

"Herkesi susturdular, biri konuşunca şaşırıyorlar"

Birkaç gün evvel bazı emekli askerler bir bildiri yayımlamışlar. Anayasal sınırlar içerisinde düşüncesini ifade etmesi tabii ki herkesin en doğal hakkı. Tabii ki ifade sahipleri, sözlerinin nereye gideceğini hesaplamak, bunları ölçmekle de sorumludur. Bunlar deneyimsiz insanlar da değil. Bu insanların hesap yapmadan, rastgele konuşması, açıklamada bulunması, hareket etmesi asla düşünülemez. Bugünkü iktidar, Türkiye'yi tamamen sessizliğe mahkum etmeyi hedefliyor. Ağzını açan herkesin kapısına polis gidiyor, yurttaşımız gözünü mahkemede açıyor. Böyle bir durum mevcutken, emekli askerler açıklamada bulununca da iktidar şaşırıp kalıyor. 'Acaba darbe mi yapacaklar?’ diyor. Öyle bir susturdular ki herkesi, hiç kimse sesini çıkartamaz oldu."

Yorumlar (0)