Aydemir: CHP’nin kodlarında diktatörlük var

CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Atatürk’ten sonra Cumhuriyet Halk Partisi anlayışının değiştiğini söyledi.

SİYASET 19.03.2021, 17:10 21.03.2021, 09:25
Aydemir: CHP’nin kodlarında diktatörlük var

CHP'li yöneticilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerine tepki gösteren İbrahim Aydemir, CHP’nin zemininde despotluk olduğunu ve Atatürk’ten sonraki anlayışın diktatörlük üzerine kurulduğunu dile getirdi.

“CHP’nin projesi yok”

CHP ve muhalefet partilerinin ülke menfaatine olacak projeler üretmediklerini kaydeden
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında "diktatör" kavramının kullanılmasına sert bir dille tepki gösterdi.

“Kendilerine baksınlar”
 
CHP’de Atatürk'ten sonra anlayışın tamamının diktatörlük üzerine olduğunu belirten Aydemir, “Onların kumaşlarında bu kavram var. 10 defa seçime girip kaybetmiş kişi hala yerinde duruyor. Diktatör işte o adamdır. Hem Sayın Bahçeli hem de Cumhurbaşkanımız için söylenmiş bu kavram kendilerini temsil eder. Bu kavram HDP’ye ve CHP’ye aittir ” diye konuştu.

“CHP Grup Başkanvekili, problemli bir isimdir”

CHP’li Özgür Özel’e de yüklenen Aydemir, Özel’in açıklamalarıyla edep sınırlarını aştığını kaydederek, “Dünyadan bihaber siyaset yapıyorlar. Bir kişide ahlak sorunu varsa o bu millete ait olma noktasında problemli adamdır. Büyük küçük bilmez. Edep, haya bilmez biridir. o sebeple bu millet adına kınıyorum” dedi.

Yorumlar (0)