"Avrupa'nın niyeti açıkça ortadadır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın Türkiye'ye seyahat uyarısı ile ilgili olarak, "Çifte standardın gerisindeki niyet açıkça ortadadır." ifadelerini kullandı.

SİYASET 05.07.2020, 15:51 05.07.2020, 16:14
"Avrupa'nın niyeti açıkça ortadadır"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tarafından İşletmeye alınan “Hidroelektrik Üretim Tesislerinin Toplu Açılış Töreni”ne video konferans yoluyla katılarak konuşma yaptı.

"Enerjisi olmayan ülke medeni olamaz"

Santrallerin Türkiye için medeni olmanın sıçrama tahtalarından biri olduğunu belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerjisi olmayan bir ülkenin medeni olmaktan bahsetmesinin mümkün olmadığını söyledi.

"Salgında dünya içine kapandı, Türkiye yatırıma devam etti"

Tüm dünyanın kendi içine kapandığı bir dönemde yatırımı, üretimi ve istihdamı destekleyerek Türkiye'nin olumlu yönde ayrışma sergilediğini ve salgına teslim olmadığını gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin pandemi döneminde sağlık hizmetlerinin yanında hemen her alandaki yatırımlarını devam ettirdiğini ve 2023 hedeflerine ulaşmaktaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

"Son 6 ayda 583 yeni fabrika üretime açıldı"

Türkiye olarak bugüne kadar mücadelesiz hiçbir kazanım elde edilmediğinin altını çizen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel sektörün sadece Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) son 6 ayda 10 milyar liralık yatırımla 583 yeni fabrikayı tamamlayarak üretime açtığını bildirdi.

"AB'nin niyeti açıkça ortadadır"

AB'nin (Avrupa Birliği) şeffaflık sorunu olan ülkelerinin Türkiye'nin önüne engel koyarak çifte standart uyguladığını, bu çifte standardın gerisindeki niyetin ise açıkça ortada olduğunu kaydeden Türkiye Cumhurbaşkanı, sağlıktan ekonomiye, diplomasiden güvenliğe kadar her konuda Türkiye'nin kendine güvendiğini ifade etti.

"Doğu Akdeniz'deki oyunları bozduk"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de kendisine karşı kurulmaya çalışılan oyunları ve tuzakları yerle bir ettiğini hatırlatan Recep Tayyip Erdoğan, büyük mücadeleler ve çabalar sonucunda güven ortamı sağlandığını, bunun da enerji yatırımlarına olumlu yönde yansıdığını anımsattı.

"Güneş paneli fabrikası Ağustos'ta açılacak"

Türkiye'nin ilk yerli entegre güneş paneli fabrikasının açılışının ağustos ayında gerçekleştirileceği müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, çevrecilik ve benzeri kisveler altında koparılan yaygaraların amacının, bu yatırımları sekteye uğratarak Türkiye'yi enerjide dışa bağımlılığa mahkum etmek olduğu uyarısında bulundu.

"Türkiye, Avrupa ikincisi oldu"

Türkiye'nin 2020 senesinin ilk 5 ayında yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimini yüzde 66'ya yükselttiği bilgisini veren Erdoğan, 2019 yılında yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik enerjisi üretiminde Türkiye'nin Avrupa'da ikincisi olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)