ATA İttifakı seçim 2. tura kalırsa kimi destekleyecek? Sinan Oğan yanıtladı

ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalacağını öngördüklerini kaydederek, "Seçimin ikinci turu için iddialı olduğumuzu söylemek istiyorum. Varsayalım ki bizler olmadık, o günkü kadrolara millilik ve yetkinlik durumuna bakacağız. Ve tabi ki ortak bir akılla karar vereceğiz." şeklinde konuştu.

SİYASET 28.03.2023, 14:37
ATA İttifakı seçim 2. tura kalırsa kimi destekleyecek? Sinan Oğan yanıtladı

Oğan, bir oteldeki basın toplantısında gereken 100 bin imzaya ulaşıp resmi statüye sahip cumhurbaşkanı adayı olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin son 20 sene içinde AK Parti iktidarı döneminde yıpratıldığını söyleyen Oğan, ülkenin kötü durumda olmasının muhalefet ve iktidardan kaynaklandığı söyledi.

"Temiz bir dili önceleyeceğiz"

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'nın dışında bir seçenek olmak için yola çıktıklarını söyleyen Oğan, "Bu süreç içinde bizler temiz bir dil kullanacağız. Bizim kişilerle bir derdimiz olmayacak. Türkiye, kutuplaştırıcı ve kamplaştırıcı dilden artık yoruldu. Ülkemizde adalete hiç olmadığı kadar ihtiyaç var. Türkiye, seviyeli siyasete hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyuyor." dedi.

Seçim sürecinde Türkiye'yi karış karış gezip projelerden bahsedeceklerini söyleyen Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasi hiç olmadığı kadar ülkemiz için ihtiyaç duyulan bir kavram oldu. Herkes, "Demokrasiyi biz getireceğiz." diyor. İyi de nasıl getireceksiniz? Kendi evine dahi demokrasiyi getiremeyen, kendi evini süpüremeyip dışarıyı tertemiz yapma konusunda vaatte bulunanlar ne kadar samimidir? Bizler demokrasiyi bütün kurum ve kuruluşlara yerleştireceğiz."

Türk milletinin önünde seçenek olduklarını söyleyen Oğan, "Kısır siyaset tartışmalarını, köhne bir siyaset anlayışını ve kısır çekişmeleri bir tarafa bırakacağız." şeklinde konuştu.

"Seçimde ikinci tur için iddialıyız"

Oğan, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tura eğer kalmazsanız kimi destekleyeceksiniz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Şimdiden önümüze olmayan kamuoyu araştırmalarını lütfen koymayın. Bizler sahadayız ve görebiliyoruz ki sahanın en iddialı adaylarından biri de biziz. Seçim ikinci tura kalacak, biz bunu öngörüyoruz. Bu dörtlü yarışın ilk turda bitme ihtimali çok da yüksek değil. Seçimde ikinci tur için iddialı olduğumuzu söylememiz lazım. Bizler varsayalım ki olmadık, o vakit ne yapacağız, o günkü kadrolara bakacağız, yerlilik ve millilik durumuna bakacağız. Terörden medet ve terörle iltisaklarına bakacağız. Ona göre ortak akılla karar vereceğiz."

Yorumlar (0)