“Aşı üretmediğimiz halde en çok aşılama yapan ülkeyiz”

Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici, gündeme dair değerlendirmelerde açıklamalarda bulundu: “128 milyar dolar hakkında hesap vermeliler” 

SİYASET 14.04.2021, 14:47 15.04.2021, 10:17
“Aşı üretmediğimiz halde en çok aşılama yapan ülkeyiz”

BBP Lideri Destici, grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Konuşmasına “kayıp olan 128 milyar dolar” ile başlayan Destici, “CHP’nin ortaya attığı bu iddianın gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Bu iddia yalnızca bir afişten ibaret. Ortaya atılanlar afiişe ediliyor ama bu iddiaların altını dolduracak kanıt yok. CHP yöneticileri bu iddianın dayandığı belgeleri açıklamalı aksi halde bu yalnızca kuru bir iddia olarak kalacaktır. Her ne kadar bize göre bu iddianın bir temeli olmasa da hazineyi kullananlar ve yönetenler 128 milyar doların hesabını vermeli ve şüpheleri gidermeli.” şeklinde konuştu. 

CHP’nin iddialarına inanmadıklarını dile getiren Destici, “Muhalefetin işi, sormak ve gündem yaratmak. Fakat hükümet, bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır. CHP ve ortaklarını susturmak ve inandırmak adına değil, vatandaşa hesap vermek ve vatandaşı bilgilendirmek adına yapmalıdır. Çünkü hazine, milletindir.” şeklinde açıklama yaptı.

“Karadeniz, bir barış denizidir”

Mustafa Destici, “Karadeniz, bir barış denizidir. Bu sebeple Rusya ve Ukrayna arasındaki problemler de barış ve hukuk yoluyla çözülmelidir. Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunması ve Kırım Tatarlarının güvenliği açısından olaya karşı hassas olmalıdır. Rusya’nın ülkemize uyguladığı seyahat yasağının nedeni pandemi değil, Ukrayna’nın yanında olma tavrımızdır. Ülkemiz her zaman haklının yanındadır. Rusya ile bırakın çıkar ortaklığını, denge politikası bile yürütemeyiz. Hafifçe tökezlesek, ellerini ovuşturarak hasımlık yaparlar.” şeklinde konuştu.



“Devlet, vatandaşa destek olmalı”

Covid-19 salgın süreci ve alınan tedbirlere de değinen Destici, halkı, yeni açıklanan kısıtlamalara uymaya davet etti. Virüse yakalanan, işlerinden ayrı kalan, iş yeri kapatılan pek çok vatandaşın bu süreç içerisinde hem maddi hem de manevi zorluklar yaşadığını belirten Destici, devletin bu süreçte tüm imkanlarını zorlaması ve vatandaşlara destek olması gerektiğini ifade etti.

Mustafa Destici, pek çok vatandaşın kendilerine ulaşarak fatura ödeyemediklerini, ödeme yapamadıkları için kesinti yaşandığını, 3 ay daha kesinti olmamasını ve kısa çalışma ödeneğinin verilmesini istediklerini aktardı. Bu konu hakkında yasal bir düzenlemenin gelmesi gerektiğini belirten Genel Başkan, ‘vatandaşlara hizmet edin’ çağrısında bulundu.

“Aşı üretmediğimiz halde en çok aşılama yapan ülkeyiz”

Destici, “Türkiye, aşı üretmediği halde dünya genelinde en çok aşılamayı yapan ülkelerden. Bizim beklentimiz, yerli aşının hızla geliştirilmesi ve aşı konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmak. Ülkeler, özellikle ekonomik imkanları kısıtlı olan ülkeler, iş birliği yaparak en kısa sürede aşıya ulaşmaya çalışmalı. Bu süreçte tüm ülkeler dayanışma içinde olmalı. Buna örnek, Türkiye’dir. Bosna Hersek ve Libya’ya aşılar yolladık.” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)