Arınç'a "Demirtaş'la ilgili" sert sözler!

Erdoğan, partisinin grup toplantısında Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a, "Selahattin Demirtaş'a özgürlük istemeleri" sebebiyle tepki gösterdi.

SİYASET 25.11.2020, 13:05
Arınç'a "Demirtaş'la ilgili" sert sözler!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda konuştu.

Azerbaycan

Türkiye'nin desteği vesilesiyle Azerbaycan Devleti'nin toprağı olan Karabağ'ın terör devleti Ermenistan'dan geri alındığını ve Ermeni işgalinin sonlandığını belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalıcı çözüme dair umutların ilk kez bu kadar yüksek seviyede olduğunun altını çizdi.

Ekonomi

Türk ekonomisinde yeni bir üretim, yatırım, istihdam ve ihracat seferberliği başlatacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütçe görüşmelerinden sonra bu cihette hazırlanan kapsamlı reformları teker teker hayata geçireceklerini bildirdi. Erdoğan, önümüzdeki ekonomik ve hukuki reform gündeminin de yine Cumhur İttifakı iş birliğiyle hayata geçireceklerini ifade etti.

Cumhur İttifakı

Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nden mütevellit Cumhur İttifakı'nın Türkiye’nin en yaygın tabanlı "siyasi dayanışma" örneği olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin dünkü TBMM Grup Toplantısı'ndaki ifadelerine işaret ederek, Cumhur İttifakı'nın katiyyen gizli ya da açık pazarlıklar üzerine kurulmadığını tekrarladı.

Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Bülent Arınç'a gönderme

Nerde terörist ve terör varsa tamamının başını ezmek için varolduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı, yeminli Türkiye düşmanlarının ve CHP'nin içindeki tetikçilerin Selahattin Demirtaş'a özgürlük istemesini anladığını ancak yıllarca bunun mücadelesini birlikte verdikleri kişilerin (Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Bülent Arınç) aynı trene binmesini anlayamadığını söyleyen Erdoğan, özgürlük istenilen Selahattin Demirtaş için "Bunları herhalde ödüllendirecek halimiz yok." ifadesini kullandı.

"Zulmün bir numaralı temsilcisi CHP"

Ömrünün insanları kıyafetleri, inançları, meşrepleri, kökenleri nedeniyle hakir gören, aşağılayan; zulüm ve baskıyla değiştirmeye çabalayan faşist anlayışla mücadele etmekle geçtiğini belirten Erdoğan, bunun bir numaralı temsilcisinin de CHP olduğunu kaydetti.

Bülent Arınç ve Selahattin Demirtaş

Teröristlerden birinin (Selahattin Demirtaş) yazdığı terör propagandası dolu kitabı herkes tarafından okuması gerektiği tavsiyesinde bulunulmasının (Bülent Arınç) kendini rencide ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitabının herkes tarafından okunması tavsiyesinde bulunduğunu kişinin (Selahattin Demirtaş) elinde binlerce Kürt'ün, askerin, polisin, öğretmenin kanı olduğunu, bölücülük yapan terör örgütünün (PKK) siyasetçi maskesini takmış savunucusu olduğunu ifade etti.

Kürtlerin en büyük düşmanının bölücü terör örgütü PKK ve siyasetinin olduğu gerçeğinin gölgelenmeye çalışılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, göz yummaları durumunda, evlatları PKK tarafından zorla dağa kaçırılan, ölüme sürüklenen, tecavüze uğrayan annelerin yüzlerine bir daha bakamayacaklarını kaydetti.

Akdeniz'de Türk gemisine yönelik hukuksuz arama

Akdeniz'de Türk bandıralı gemiye yönelik hukuk dışı baskın ve arama ile ilgili olarak da konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı, Yunanistan ile GKRY'nin (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) provakasyonlarına rağmen, Türkiye'nin Doğu Akdeniz konusunda ısrarla sabırlı ve soğukkanlı davrandığını ancak ne yazık ki Türkiye'nin soğukkanlı ve sabırlı tavrına rağmen en son Libya'ya insani ihtiyaç malzemeleri götüren sivil Türk gemisine saldırı olduğunu, bu saldırının uluslararası deniz hukukunda yerinin olmadığını belirtti.

Yorumlar (0)