Arda Turan: Erdoğan benim baba gibi bir büyüğümdür

Katıldığı bir televizyon programında, referandum sürecinde yer aldığı ‘evet’ kampanyası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili ilişkileri sorulan 35 yaşındaki futbolcu Arda Turan, “Ben dün söylediğimin bugün de arkasındayım. Recep Tayyip Erdoğan benim baba gibi bir büyüğümdür” dedi.

SİYASET 29.06.2022, 10:27
Arda Turan: Erdoğan benim baba gibi bir büyüğümdür

Candaş Tolga Işık’ın sunduğu ‘Az Önce Konuştum’ isimli programda merak edilenlere dair önemli açıklamalarda bulunan Arda Turan, referandum sürecinde yer aldığı ‘evet’ kampanyası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili ilişkilerine dair dikkat çekici ifadeler kullandı. 

Referandum süreci ile ilgili dikkat çeken mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi için çok değerli bir insan olduğunu belirten Arda Turan, referandum sürecinde açıklamaları sebebiyle herhangi bir pişmanlığı olmadığını belirtti. Referandumda ‘evet’ demesinin tamamen sistem anlayışı ile ilgili olduğunun altını çizen Turan, bu kararı almasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan ikili ilişkilerinin etkili olmadığını söyledi.

“Erdoğan’ın savunduğu fikirleri beğeniyorum ve bu konuda arkasındayım”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili görüşlerini paylaşan Turan, “Recep Tayyip Erdoğan benim çok değer verdiğim bir büyüğümdür. Bendeki yeri çok başkadır. Siyasi olarak ben herhangi bir düşünce içerisinde değilim, o ayrı bölümü. Ancak ben kendisinin savunduğu fikirleri beğeniyorum ve bu konuda arkasındayım” şeklinde konuştu. 

“Ülkemizin net bir sistemle yönetilmesi için bunu savundum”

Referandum sürecinde ‘hayır’ diyenlere de her zaman saygı duyduğunu belirten Turan, “Keşke beni o dönem daha dikkatli dinleselerdi. Ben ‘hayır’ diyenlere karşı hiçbir zaman kötü bir söz söylemedim, her zaman bu görüşe saygı duydum. ‘Evet’ diyenler için de bu durum geçerli. Ben referanduma ‘evet’ derken ülkemizin net bir sistemle yönetilmesi için bunu savundum. Ama elbette mevcut yetkiler mutlaka yeniden ele alınabilir” dedi. 

“Recep Tayyip Erdoğan bana hayatım boyunca bir kez bile direktif vermemiştir”

Koalisyonların Türkiye’ye herhangi bir fayda sağlamayacağını düşündüğü için bu yönde bir seçim yaptığını kaydeden Turan, “Bu sebeple bir sistemin oluşması ve oturtulması adına bunu bir şans olarak gördüm. Recep Tayyip Erdoğan bana hayatım boyunca bir kez bile direktif vermemiştir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kendisi ile hiçbir zaman böyle bir ilişkimiz olmadı. Ancak bana hep bir ağabey oldu, baba oldu. Ben hayatım boyunca 1 gün bile siyasi çıkar sağlamadım. Eğer siyasetten kazanç elde ettiysem şuradan şuraya yürümek nasip olmasın. Ancak ne yazık ki çoğu kişi bunu böyle yorumladı” ifadelerini kullandı. 

“Ben yalnızca inandığım ve savunduğum doğruları dile getirdim”

İnandığı doğruları savunduğunu ve bundan dolayı hiçbir zaman pişman olmadığını belirten Arda Turan, “O dönemde kutuplaştırılmaktan nefret ettiğini belirten insanlar, ne yazık ki en çok kutuplaştıran kişiler oldular. Ben yalnızca inandığım ve savunduğum doğruları dile getirdim. Dün söylediğimin bugün de arkasındayım. ‘Hayır’ diyen çoğu insanla çok iyi bir ilişkin vardı. Hepsini hala da çok severim. Yetkiler oturulup konuşulabilir ama ben o dönemdeki söylemimden pişman değilim” şeklinde konuştu. 

“Yetkiler ve insan özgürlükleriyle alakalı düzenlemeler olabilir”

“Benim o dönemki düşüncelerim bugün de geçerli” diyerek sözlerine devam Arda Turan, “Ben bugün de bu sistemi savunmaya devam ediyorum. Amerika’ya bakıyoruz, orada da benzer bir sistem var. Elbette bu sözlerimi de çarpıtacak kişiler olacaktır. Ben bu sistemin bir kez daha gözden geçirilerek, belirli düzenlemeler uygulanarak devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Bu da benim düşüncemdir. Yetkiler ve insan özgürlükleriyle alakalı düzenlemeler olabilir. Adalet konusunda bazı yenilikler olabilir. Türkiye Cumhuriyeti’nde tek bir insanın dahi sorun yaşadığı bir konu varsa, o mutlaka çözülmelidir” dedi. 

“Ben bugün de ‘evet’ diyorum”

“Bir kez daha referandum olsa, ‘evet’ kampanyası içinde yer alır mısın?” sorusunu yanıtlayan Turan, “O zaman ben de bir sorayım. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘evet’ kampanyası düzenleseydi, ben de o kampanyada bulunsaydım aynı şekilde sözlere maruz kalır mıydım? Ben bugün de ‘evet’ diyorum. Bunu herkes bilsin. Ben bu sisteme ‘evet’ diyorum. Onun dışında Recep Tayyip Erdoğan da benim baba gibi bir büyüğümdür. Ona karşı benim saygım da sevgim de sonsuz” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)