Anketler açıklandı! Seçim olsa kime oy verirsiniz?

6 farklı anket şirketi tarafından gerçekleştirilen ve seçmenlere "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği araştırmadan çıkan sonuçlar duyuruldu.

SİYASET 02.10.2019, 11:43
Anketler açıklandı! Seçim olsa kime oy verirsiniz?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde barajın düşürülmesi tartışmaları ve yeni parti kurma çalışmaları ile hareketlenen siyaset arenasında 6 farklı anket şirketinden gelen sonuçlar bomba etkisi yarattı.

İstanbul merkezli Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi (TEAM), 1 Ekim günü yayımladığı raporda, "seçmenlerin hangi partiye oy vereceği konusunda" araştırmalar yapan farklı anket şirketlerine ilişkin bir veri analizi yaptı.

4 ankette Cumhur İttifakı yüzde 50'nin altında

ORC, Piar, Avrasya, ADA, Potimar ve Saros gibi farklı anket şirketlerinin verilerinin bulunduğu raporda 6 farklı anket şirketinin verilerinin ortalaması ele alındı. 6 anket şirketinden 4'ü Cumhur İttifakı'nın oylarını yüzde 50'nin altında gösterirken, sadece ORC ve AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma, bu oranı yüzde 50'nin biraz üzerinde gösterdi. 

Saros şirketi Cumhur İttifakı'nın oy oranını yüzde 43 olarak açıklarken, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunu sıfır hatayla bilen Avrasya şirketi (AKAM) AK Parti'nin oy oranını yüzde 29,9 olarak belirtti.

İşte araştırma şirketlerinin verileri:


 

Yorumlar (5)
Cumali Altuntaş 5 yıl önce
Allah ...larını versin cumhur ittifakının ekmege muhtaç kaldım iş yok güç yok
Ecem acem 5 yıl önce
En basdakine.ben iliskide partnerimi degisdirmeyi sevmem.alismisim bi kere en basdaki guzel yapio.yine ona verirdim oyumu.oburleri acemidir bilmezler.deveye diken insana ne yaranirdi acaba.saka bi yana tum dusmanlarimiza iyi gecirio sn cumhurbaskanimiz.oyuzden sonuna kadar ona oy verirdim.
selami tınna 4 yıl önce
devlet malına zarar verenler Tayyip düşmanı ise... Tayyip iyi adamdır emin olabilirsiniz
Canım Türkiye m. 4 yıl önce
Pek inandırıcı değil. Chp yine geziye çıkmış. Hdp coşmuş iyi parti ise hdpnin peşinde koşuyor. Anlaşılan ankatörler hdp yi iktidar yapmayı düsünüyor anlaşılan. Ama yemezler o hayalden vaz geçsinler.
ERERER 4 yıl önce
bu ekonomik ortamda bu sonuçlar gayet doğal. akp den mhp ye kayma durumu, insanlar tayyip e sen ol gene ama dikkat et demek istemişler hepsi bu. seçim ekonomik krizin hafiflediği bir döneme denk getirilirse yine %52 civarı cumhur ittifakı alır ama mhp %15 civarı çıkar.