ANAP’tan Diyarbakır annelerine destek ziyareti

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi, evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret etti. Burada konuşma yapan Çelebi, hükümetin yaptığı çalışmaları ulvi bulduklarını ve HDP’nin beslediği teröristlerin hem Türk hem de Kürt vatandaşlarını öldürdüğünü belirterek,  “Bunların yolu yol değil." dedi. 

SİYASET 08.01.2021, 18:40 10.01.2021, 09:32 Hanife
ANAP’tan Diyarbakır annelerine destek ziyareti

Evlatlarının kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakırlı annelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 494'üncü gününde de sürüyor.

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, beraberindeki parti heyetiyle, HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerine ziyarette bulunarak desteklerini iletti.

Ziyarette, oturma eyleminde kararlı olduklarını dile getiren anneler, Çelebi'ye çocuklarının fotoğraflarını göstererek HDP’nin evlatlarını dağa nasıl kaçırdıklarını anlattı.

Çelebi, acılı annelerin mücadelelerinde yanlarında olduklarını belirterek, bu konuda ciddi manada güzel bir mücadele veren hükümetin ve Cumhurbaşkanının arkasında olduklarını söyledi.

Burada yaptığı konuşmada diğer partilere de seslen Çelebi, günün birlik ve beraberlik günü olduğunu ve birlikte mücadele verilmesi gerektiğini belirterek birlik çağrısında bulundu. Çelebi, ancak bu şekilde 2021 yılında terörden kurtulabilineceğini söyledi.

Evlat nöbeti tutan Diyarbakırlı annelerin takdire şayan bir mücadelesi olduğunu söylen ANAP başkanı, gittikleri her yerde Diyarbakırlı annelerin sesi olacaklarını da vurguladı.



“Diyarbakırlı annelerin direnişiyle AB kapıları açılacak”

Diyarbakır'ın Kurşunlu Camisi'nde cuma namazı kılan Çelebi, devletin Sur’da başlattığı yeniden inşanın çok manidar olduğunu belirterek, camiye saldıranlarının niyetlerinin açıkça ortada olduğunu söyledi. Çelebi, Kurtuluş Savaşı ile Milli Mücadele'de Ermeni ve Taşnak çetelerinin o gün neyse bugünde PKK’nın o olduğunu ifade ederek, “O Taşnak çeteleri bizleri de öldürdü, vatansever Ermeni vatandaşlarımızı da öldürdü” sözleriyle PKK’nın hem Kürt vatandaşlarını hem askerlerimizi öldürdüğünü bu yüzden gittikleri yolun yol olmadığını söyledi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Çelebi, hükümetin terörle mücadelesine değinerek, "Hükümetimizin, devletimizin verdiği mücadeleyi ulvi buluyoruz ve sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.



Diyarbakırlı annelerin bu direnişinin başarıya ulaşacağını söyleyen Çelebi, bu direnişin AB'nin kapılarını açacağına inandıklarını belirtti.

Ayrıca Çelebi, bu işaret fişeğinin sadece Diyarbakır’da değil, Şırnak, Hakkari ve Siirt'teki annelerin, vatandaşların Türk bayraklarıyla teröre ‘yeter’, ‘dur’ diye tepki göstermelerinin çok anlamlı olduğunu ifade etti.



"Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek "

Terörle mücadelenin herkesin mücadelesi olduğunu söyleyen Çelebi, bu terör olaylarının bittiği zaman Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına kısa süre kesinlikle gireceğini ve dünyanın 3-4 süper gücünden birisi olacağına inandıklarını söyledi.

Yorumlar (0)